Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Η νεότητα και η δοκιμασία της αγνότητας

Στις μέρες μας γίνεται συχνά λόγος για αγνά και παρθένα προϊόντα. Ακούμε διαφημίσεις για «παρθένο ελαιόλαδο» και για ρούχα από «αγνό παρθένο μαλλί». Αναζητούμε αγνά προϊόντα για το τραπέζι μας και κατηγορούμε τους παραγωγούς ή τις Βιομηχανίες που νοθεύουν τα προϊόντα τους. Επαινούμε τις Βιολογικές καλλιέργειες - αν και δεν είμαστε πάντοτε διατεθειμένοι να καταβάλουμε το κόστος για την αγορά των αγνών Βιολογικών προϊόντων.

Η αγνότητα είναι της μόδας όταν αναφερόμαστε σε πράγματα, όχι όμως όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους. Ο λόγος για την αγνότητα θεωρείται συνήθως παράδοξος και συχνά προκαλεί το γέλιο και την ειρωνεία, ενώ αν χαρακτηρίσει κανείς μια κοπέλα, για παράδειγμα, ως «παρθένα» θα θεωρηθεί πιθανότατα ότι την υποτιμά.

Αγνός είναι αυτός που δεν ξοδεύει τον ψυχικό, συναισθηματικό, ερωτικό, και σεξουαλικό του πλούτο σε εφήμερες σχέσεις, για να μπορέσει να τον επενδύσει ακέραιο σε μία ώριμη, σταθερή, και μόνιμη σχέση. Είναι αυτός που ξέρει να θυσιάζει τα λίγα για να κερδίσει τα πολλά. Είναι αυτός που αγαπά πραγματικά τον εαυτό του και που προετοιμάζεται να αγαπήσει Βαθιά, σταθερά, και ουσιαστικά έναν άνθρωπο, τον άνθρωπο του, το δώρο του θεού στη ζωή του.


Π.Δημήτριος Μπαθρέλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: