Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Τα πρωτεία


Πολλές φορές δίνουμε την καρδιά μας σε κάτι που επιθυμούμε , χωρίς αυτό να είναι σύμφωνο με το θέλημα του θεού. Και συμβαίνει πολλές φορές να μην πραγματοποιείται αυτό που μας αρέσει. Γιατί δεν αποκλείεται , αυτό που επιθυμούμε να μην είναι σύμφωνο με το θέλημα του Θεού, επομένως να μην είναι συμφέρον μας και γι' αυτό να μην το επιτρέπει ο Θεός.

Το σωστό είναι να δίνουμε τα πρωτεία στο θείο θέλημα. Πρώτα να ζητάμε να μιλήσει ο Θεός και έπειτα ν' ακολουθούμε το δόσιμο της καρδιάς μας. Το κριτήριο δεν πρέπει να είναι το « τί μας αρέσει» , τι μας ικανοποιεί , αλλά ποιό είναι το θέλημα του Θεού για την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση της ζωής μας.

Μόνον οι Άγιοι μπορούν με βεβαιότητα να ζητούν από τον Θεό κάτι που επιθυμούν. Γιατί αυτοί κατόρθωσαν με συνεχή πνευματικό αγώνα να ταυτήσουν την θέλησή τους με το θέλημα του Θεού. Επομένως αυτό που θέλουν δεν είναι παρά και το θέλημα του Θεού.


π.Γ.Στ.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά επιτυχής επιλογή φωτογραφίας για την σκλήρυνση της καρδίας και την σκληρή άρνησή μας να την ταυτήσουμε με τον Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις μεγάλο ταλέντο στην επιλογή των φωτογραφιών.Μπράβο και πάλι μπράβο.