Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Β' Χαιρετισμοί


« Χαρε στερρόν τς πίστεως ρεισμα

Χαρε λαμπρόν τς χάριτος γνώρισμα»


Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα στήριγμα για ν’ ακουμπάμε. Και μάλιστα επιθυμούμε να είναι γερό και δυνατό. Ακουμπάμε σε φίλους, σε συγγενείς, σε μορφωμένους, σε ισχυρούς κοινωνικά και πολιτικά, σε συστήματα, στην τέχνη, την επιστήμη κ. α.

Όμως τα περισσότερα απ’ αυτά τα στηρίγματα αποδεικνύονται πήλινα, λυγίζουν, πέφτουν και γίνονται σκόνη. Γιατί μέσα τους έχουν τη φθορά. Και όταν χάσουμε τα στηρίγματα αυτά τότε βρισκόμαστε ξαφνικά στο κενό, μετέωροι και αστήρικτοι.

Υπάρχει όμως ένα γερό και ανεκτίμητο στήριγμα που μπορεί να μας στηρίζει όλους και διαρκώς. Είναι η Υπεραγία Θεοτόκος. Είναι το αλύγιστο στήριγμα, γιατί όπως λέει ο υμνογράφος έχει τα γνωρίσματα της χάριτος. Είναι αληθινό γιατί είναι άγιο και έχει αγάπη για όλον τον κόσμο. Έρχεται αρωγός σε όσους την επικαλούνται. Όλοι μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, δυνατοί και ασθενείς, επιφανείς κα αδύναμοι βρίσκουν στήριγμα και καταφύγιο στην Παναγία.

Η Θεοτόκος έχει στηρίξει αμέτρητα πλήθη.

Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να στηρίξει κι’ εμάς, φθάνει να το ζητήσουμε και ν’ αναφωνήσουμε με πίστη και εμπιστοσύνη μαζί με τον υμνογράφο "Χαρε στερρόν τς πίστεως ρεισμα".


π.Γ.Στ.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟλύ ωραίο πάτερ.
Μας ωφελείτε πολύ με τα ωραία σας και πνευματικά λόγια.
Ο Θεός να σας έχει καλά.

Ανώνυμος είπε...

Η Παναγία βοήθειά μας.
Μακάρι να μπορούσαν όλοι να πήγιαναν κάθε Παρασκευή στην υπέροχη ακολουθία των Χαιρετισμών.
Είναι τόσο ήρεμη, γλυκειά η ατμόσφαιρα που σε γαληνεύεις (αρκεί να μη γκαρίζει, όπως συνήθως, κανά ψάλτης αμανετζής (ξέρετε εκεί κάτω εσείς στν Αγ.βαρβάρα!!!)

Ανώνυμος είπε...

ντροπη ανωνυμε των 2:52μμ!!!!!
ντροπη να κατηγορεις εναν υπεροχο ψαλτη!!!
ας μην ξαναρχισουμε παλι τα ιδια!!!!
καλο υπολοιπο!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλούσα αν μπορείτε να ανεβάζετε βιντεάκια από την ακολουθία των Χαιρετισμών και από τους ψάλτες και από τους ιερείς!!!Εμείς είμαστε μακρυά και δεν μπορούμε να απολαύσουμε....