Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η εν Κυρίω εκδημία του Πρωτ. Νικολάου Παπαδόπουλου





          Την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 εξεδήμησε προς Κύριον ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Παπαδόπουλος, εφημέριος και ιερ. Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Φωτεινής Πατρών.
          Το σύνολο σχεδόν του ιερού κλήρου της πόλεως των Πατρών και  μεγάλη συναγωγή  του λαού προσήλθε μέσα σε κλίμα θλίψεως και οδύνης για να προπέμψει στην αιωνιότητα τον αείμνηστο παπά-Νικόλα.
          Η ευγενής μορφή του, η έμφυτη ευσέβειά του, η ταπείνωση, το αγαθό του χαρακτήρα του, η ιεροπρέπεια του, η θυσιαστική ιερατική διακονία του, το χαρίεν της αναστροφής του, μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όσων τον γνώρισαν και τον έζησαν εκ του πλησίον.
          Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο οποίος προέστη της εξοδίου ακολουθίας, στον επικήδειο λόγο του τόνισε με έμφαση το ταπεινό φρόνημα του εκλιπόντος ιερέως, την αξία της εκκλησιαστικής του προσφοράς του, τη φιλανθρωπική δραστηριότητα του στο χώρο της ενορίας, αλλά και την αγάπη του προς την Εκκλησία αφού  οδήγησε τον υιό του π. Χαράλαμπο  στην ιεροσύνη για να συνεχίσει την ιερατική παράδοση.
          Με πόνο και συγκίνηση προπέμψαμε τον πεφιλημένο εν Χριστώ αδελφό π.Νικόλαο, αλλά με την ελπίδα της συνέχειας της ιεροσύνης του στο ουράνιο θυσιαστήριο όπου θα πρεσβεύει υπέρ ημών.
          Του π. Νικολάου η μνήμη ας είναι αιωνία!

Πρωτ. Γερ. Στανίτσας 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη αυτου.

Άξιος Ιερέας.

Ας έχει καλό παράδεισο.