Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

"Σίσα", το ναρκωτικό των φτωχών



         Από έγκυρα χείλη διατυπώθηκε μια φρικιαστική καταγγελία: Νέα τρομακτικής εμβέλειας και δράσεως ναρκωτική και διεγερτική ουσία, η οποία είναι δέκα φορές ισχυρότερη της ηρωίνης, κυκλοφορεί πάμφθηνα. Ως εκ τούτου, μεταξύ των «παλετών» συγκαταλέγονται παιδιά 14 και 15 ετών!
          Η καταγγελία έγινε σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα προς τον κλήρο της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς, στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της βουλής, από τη «Μονάδα Απεξαρτήσεως Τοξικομανών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών (18 άνω) δια της κ. Κατερίνας Μάτσα.
       Τις δηλώσεις της κ. Μάτσα επιβεβαίωσε και η κ. Μαρίκα Τερζίδου, επιστημονική υπεύθυνος του «Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά».
          Πρόκειται για ένα συνθετικό ναρκωτικό, με την εμπορική ονομασία «Σίσα», το οποίο, σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες, «διαλύει τον οργανισμό σε πολύ σύντομο χρόνο, προκαλεί υπερδιέγερση και μανία παραβατικότητας, δημιουργεί ψευδαισθήσεις, ισχυρή τάση επιθετικότητας και έντονης νευρικότητας». Προκαλεί, επίσης σοβαρές βλάβες σε ζωτικά όργανα του σώματος».
          Αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής όσα πρόσθεσε στα παραπάνω η κ. Μάτσα, τα οποία αποκαλύπτουν ξεκάθαρα το στόχο των «νονών» του «Σίσα» εναντίον της νεολαίας, άρα και εναντίον του μέλλοντος της χώρας μας. Η κ. Μάτσα είπε: «Ναι το «Σίσα» είναι το αντίστοιχο «πάκο» της Αργεντινής, όταν ξεκίνησε εκεί η οικονομική κρίση, ναρκωτικό που εξόντωσε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων….και το «Σίσα» είναι φθηνό… και βγήκε στην αγορά, για να ωφεληθούν και οι έμποροι και οι πολιτικοί. Για τη νεολαία που δεν έχει κανένα παρόν και μέλλον και έχει μεγάλη οργή για την κατάσταση και πρέπει να μην εκφρασθεί πολιτικά και συλλογικά… Είμαστε σε μια εποχή, που οι ζωές χιλιάδων παιδιών κινδυνεύουν».
          Με απλά λόγια:
     Έχουμε μπροστά μας σε εξέλιξη και διαρκή διάπραξη ένα έγκλημα εκ προμελέτης. Ένα σχέδιο γενοκτονίας.
          Πού είναι οι δικαστικές αρχές; Πού είναι ο Άρειος Πάγος;
        Αλλά μην ξεχνάμε ότι ο καπιταλισμός θεμελιώνεται στην «ελεύθερη οικονομία», στην «ελεύθερη αγορά». Που σημαίνει:
          -Ελευθερία στις απολύσεις.
         -Ελευθερία στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση, υλική, πνευματική και ψυχική.
          Γιατί όχι και ελευθερία στα ναρκωτικά και μάλιστα στα φθηνά, όπως το «Σίσα», που σκοτώνουν σώμα και ψυχή, εύκολα και προπάντων «ελεύθερα»!
          Θα συνειδητοποιήσουμε όλοι μας και κυρίως οι χριστιανοί, ότι είμαστε υπόλογοι, γιατί μέχρι τώρα, δεν αποφασίζουμε να σταθούμε ξεκάθαρα και οργανωμένα απέναντι σε αυτό το απάνθρωπο και αντιχριστιανικό κοινωνικό σύστημα και τους θεσμούς του.
          Θα χρειασθεί χρόνος για να πιστέψουμε ότι δεν είναι λόγια του αέρα όσα είπε  ο Χριστός: « ου συλλέγουσιν εξ ακανθών σταφυλήν και εκ τρυβόλων σύκα». Μπορούμε να ανατρέψουμε το σάπιο και ν’ αρχίσουμε να οικοδομούμε μια καινούργια κοινωνία, κατά το «καινά ποιώ τα πάντα».
                                                                                                   
Πηγή:«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ», φ. 883 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τρομερό...