Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η ιαχή των κολυμβητών



Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

          «…. Σαράντα και πλέον νέοι αψήφησαν το κρύο εφέτος και έπεσαν στα παγωμένα νερά του πατραϊκού, για να «πιάσουν» το ιερώτατο σύμβολο της Εκκλησίας μας. Συγκινητική η ευλάβεια τους όταν ασπάζονταν τον Τίμιο Σταυρό, και ακόμη πιο συγκινητική που τον παρέδιδε στα χέρια μας ο νεαρός που τον ανέσυρε από τα νερά….
          Η έκπληξη μας, όμως, ήτο μεγάλη όταν ακούσαμε τα παιδιά μας να κραυγάζουν, εξερχόμενα από την θάλασσα, «Ζήτω η Ελλάδα μας! Ζήτω η πατρίδα μας!». Και ήτο αυτή η φωνή γεμάτη πάθος ,βγαλμένη από τα τρίσβαθα της καρδιάς τους. Είναι, βλέπετε, και οι ημέρες φορτισμένες συναισθηματικά, με ό, τι συμβαίνει γύρω μας, στο χώρο μας,  στην κοινωνία μας, στην Ελλάδα. Είναι η άφιλη και ποταπή συμπεριφορά των ξένων προς την χώρα μας, και συνελόντι ειπείν όλα όσα βιώνομε σχετικά με τα παραπάνω.
          Ήταν μια φωνή «ως βροντή υδάτων πολλών», για να χρησιμοποιήσουμε επίκαιρη έκφραση, μέσα από την οποία διετρανούτο η ακατανίκητη δόξα της ηρωικής πατρίδος μας, η οποία παρά τα όποια κτυπήματα στο διάβα των αιώνων, παραμένει ζώσα και θάλλει, εις πείσμα  των επιδόξων «σφαγέων» της.
          Πιστεύομε ακράδαντα ότι οι νέοι μας που βροντοφώναξαν στο λιμάνι της Πάτρας «Ζήτω η Ελλάδα!», μετέφεραν τον παλμό της καρδιάς μυριάδων νέων Ελλήνων, φερέλπιδων, οι οποίοι όντως είναι αποφασισμένοι ακόμη και να θυσιασθούν για την Πατρίδα μας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: