Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Αντί του τάματος, τέμενος



       

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία με την οποία αίρονται τα εμπόδια για την ανέγερση τεμένους στην πρωτεύουσά μας με κρατική δαπάνη. Την τροπολογία καταψήφισαν μόνο οι στηρίζοντες την κυβέρνηση βουλευτές των ΑΝΕΛ και οι της «Χρυσής Αυγής». Κάποιες λεπτές παρατηρήσεις:
          Η κυβέρνηση, παρά τη θύελλα που αντιμετωπίζει λόγω της άκαμπτης στάσης των εκπροσώπων των διεθνών τοκογλύφων, έκρινε πως ήταν επείγουσα η απεμπλοκή του θέματος της ανεγέρσεως ισλαμικού τεμένους, για την οποία κωλυσιεργούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για λόγους φθηνής πολιτικής σκοπιμότητας. Απόδειξη περίτρανη της σκοπιμότητάς τους είναι ότι τώρα ως αντιπολίτευση, υπερψήφισαν την τροπολογία. Η κυβέρνηση, πλείστα μέλη της οποίας διακήρυξαν την αθεΐα τους κατά την ορκωμοσία με την επιλογή του κακώς αποκαλουμένου πολιτικού όρκου, καθώς είναι η ενώπιον του Θεού δέσμευση, εμφανίζεται να επιδιώκει την επίσπευση της διαδικασίας ανέγερσης ενός οίκου προσευχής. Γιατί άραγε;
          Κατ’ αρχήν απόφαση για ανέγερση τεμένους δεν είναι εχθρική προς την πίστη του λαού, όπως έντεχνα καλλιεργείται από ομάδες πιστών με έκδηλη πολλές φορές  την κομματική προτίμηση. Το θλιβερό ή, ορθότερα, το τραγικό είναι ότι η πολιτεία ετοιμάζεται να ανεγείρει τέμενος με δημόσια δαπάνη, πριν ανεγείρει το τάμα του έθνους, σύμφωνα με την Δ΄ Εθνοσυνέλευση. Βέβαια οι κυβερνήσεις μας δεν στήριξαν ποτέ τις ελπίδες τους στον Θεό, αλλά στις «προστάτιδες» δυνάμεις.
          Η κυβέρνηση της επταετίας είχε αρχίσει να συγκεντρώνει  χρήματα για το Τάμα, μετά όμως από την απομάκρυνσή τους  ουδείς διερωτήθηκε τι απέγιναν τα χρήματα. Ούτε οι «δημοκράτες» στους οποίους ανέθεσαν εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας οι «προστάτες» μας, αλλά δυστυχώς, ούτε και η διοικούσα Εκκλησία, η οποία αποφεύγει να υπομνήσει στην πολιτεία το χρέος της έναντι του Σωτήρος Χριστού.

Πηγή:       Α. Π. «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» Μάιος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: