Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας
















του Αιμίλιου Πολυγένη

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε χθες, Κυριακή 31 Μαΐου 2015 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Θηβών Γεωργίου, Βρεσθένης Θεοκλήτου, Ύδρας Εφραίμ, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Δράμας Παύλου, Γλυφάδας Παύλου, Σιατίστης Παύλου, Ναυπάκτου Ιεροθέου, Αρκαλοχωρίου Ανδρέου, Ηλείας Γερμανού, Δωδώνης Χρυσοστόμου, Νικαίας Αλεξίου, Δημητριάδος Ιγνατίου, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Ηλιουπόλεως Θεοδώρου και των Θεοφ. Επισκόπων Μεθώνης Κλήμεντος και Κερνίτσης Χρύσανθου.
Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας έψαλλε η Κεφαλληνιακή χορωδία.
Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Ήμουν 7-8 χρονών παιδάκι όταν είπαν οι γιατροί ότι θα χάσω την μάνα μου. Έχασα τον κόσμο, δεν ήθελα να τη χάσω όμως και τότε οι μοναχές του Αγίου μας με συμβούλεψαν να κάνω κάθε μέρα την παράκληση της Παναγίας. Έτσι έκανα, υπήκουσα και με τις ικεσίες της Θεοτόκου έζησε η μάνα μου 35 ολόκληρα χρόνια''.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμο τόνισε: ''Σήμερα και κάθε εποχή που έχει τα προβλήματά της είμαστε παρόντες, είμαστε κοντά στο λαό. Μην πάρει ποτέ το μυαλό μας αέρα ότι έχουμε εξουσία στο χέρι και ότι είμαστε εκπρόσωποι του Θεού στη γη. Δεν είμαστε τίποτα, είμαστε απλοί διάκονοι''.

Πηγή:  http://www.romfea.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!