Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η «άλλη ζωή»και το νόημά της




  Ακούμε πολλές φορές σε διάφορα κηρύγματα να τονίζεται η αξία μιας «άλλης ζωής». Ποιά είναι αυτή η «άλλη ζωή» και πιο είναι το νόημα της;
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει «άλλη ζωή». Η ζωή είναι  μία, αυτή που χάρισε ο Θεός στον κόσμο και στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Η πτώση, βέβαια, του ανθρώπου και η παρεμβολή του θανάτου δημιούργησε ένα χάσμα, ένα χώρισμα στη ζωή. Έτσι, ο θάνατος σημαδεύει χαρακτηριστικά τη ζωή σε δύο φάσεις: στην προ του θανάτου  και την μετά θάνατον. Φυσικά, η προ του θανάτου ζωή είναι η ζωή, όπως την γνωρίζουμε, με τις χαρές, αλλά και τις λύπες και τον θάνατο. Η μετά θάνατο και ειδικότερα, η μετά την κοινή ανάσταση ζωή είναι η οριστική και αιώνια φάση της ζωής. Είναι η φάση προς την οποία κατευθύνεται ο άνθρωπος και ο κόσμος και προς την οποία προσβλέπει με ελπίδα ο χριστιανός. «Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος».
Αυτή είναι η «άλλη ζωή». Είναι μια κηρυγματική ορολογία που αναφέρεται στην αιώνια φάση της ζωής, που θα είναι η τέλεια μορφή της ζωής που θα χαρίσει ο Θεός στον άνθρωπο και τη δημιουργία Του.

          π. Γ.



     

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο.