Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακή Απόκρεω- Μικρό Αρχονταρίκι


         Την Κυριακή της Απόκρεω μετά τη Θ. Λειτουργία οι εκκλησιαζόμενοι πιστοί, μετά από πρόσκληση του προϊσταμένου του Ι. Ναού, προσήλθαν στην παρακείμενη αίθουσα καφέ του πνευματικού μας κέντρου για το καθιερωμένο παραδοσιακό κέρασμα -πρωινό.

          Στο “Μικρό Αρχονταρίκι” που επακολούθησε ο π. Γερασιμάγγελος με λόγους λιτούς και επίκαιρους αναφέρθηκε στο πνεύμα και το νόημα της Μ. Σαρακοστής που βρίσκεται επί  θύραις. Και προσκάλεσε τους πιστούς να συνειδητοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν αυτή την περίοδο της μετανοίας, όπως την χαρακτηρίζει η Εκκλησία μας, ως κατάλληλη  προετοιμασία για τη μεγάλη εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου.

          Η σημερινή Κυριακή της Κρίσεως έρχεται να μας υπενθυμίσει την ετοιμότητα στην οποία πρέπει να βρισκόμαστε μια και δεν πρόκειται να ξεφύγει κανείς. Η Κρίση των Εσχάτων πρέπει να μας κάνει ν’ ανησυχούμε-όχι ν’ αγωνιούμε- γιατί στο τέλος μετά από τα παθήματα των πιστών και της Εκκλησίας, λόγω της εχθρότητας ο Βασιλιάς Ιησούς Χριστός και θα συμβασιλεύσουν στη Βασιλεία του Θεού, όσοι θα μείνουν πιστοί σ’ Αυτόν.

          Θέλω τονίσω για άλλη μια φορά, ότι αυτές οι τακτές ενοριακές συνάξεις μετά τη Θ. Λειτουργία, δημιουργούν μια άλλη λειτουργία, γιατί καλλιεργούν την γνησιότητα της αγάπης και την συνειδητοποίηση της ενοριακής μας ταυτότητας και συνοχής.

          Κάποιος ενορίτης  έλεγε, ότι όταν ήρθε στην ενορία μας ένοιωθε μοναξιά και αποξένωση γιατί δεν γνώριζε και δεν είχε επικοινωνία με κανέναν. Τώρα, λέει,νοιώθω αρκετά καλύτερα. Έχω την αίσθηση ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε αδελφούς και ότι μαζί συναποτελούμε μια μεγάλη ενοριακή οικογένεια, καθώς συμμετέχω ανελλιπώς  τόσο στις ιερές ακολουθίες, όσο και στις άλλες ενοριακές εκδηλώσεις. Εξ άλλου αυτό τον σκοπό υπηρετεί και καλλιεργεί η γνήσια ενοριακή ζωή με κέντρο τη Θ. Ευχαριστία που μας ενώνει όλους  στο ένα Σώμα  του Ιησού Χριστού.






          Εύχομαι σ’ όλους σας καλή Μεγάλη Σαρακοστή
                                                 Πρωτ. Γερ- Άγγ. Σταν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή σαρακοστή!