Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Το νέο Εκκλησιαστικό και εκπαιδευτικό έτος


Με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά οι γονείς με καμάρι ετοιμάζουν τα παιδιά τους για το σχολείο και τη μάθηση. Όμως η ψυχή τους μέσα κρύβει μια μεγάλη  ανησυχία και απαισιόδοξα αισθήματα. Οι υπεύθυνοι της αγωγής των παιδιών μας έχουν βαλθεί να αμαυρώσουν και να ξεριζώσουν από τις παιδικές ψυχές ό,τι ωραίο και άγιο και ηρωικό έχει η ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Σήμερα διεξάγεται ένας ύπουλος και φανερός πόλεμος για τα όσια του Γένους.

          Έτσι ο κ. Υπουργός αγωνίζεται να υποβαθμίσει την ορθόδοξη χριστιανική αγωγή των παιδιών, ενισχύει την οκνηρία, χλευάζει και ειρωνεύεται την πρόοδο και προκοπή των παιδιών και βραβεύει την μετριοπάθεια.

          Υποβιβάζει την τιμή προς την πατρίδα με την κλήρωση των σημαιοφόρων, υποτιμά την ευγενή άμιλλα και με το ξενόφερτο τις έμφυλες σοδομικές ταυτότητες απαξιώνει την χριστιανική οικογένεια. Άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της πολιτείας χαρακτηρίζει τους πιστούς Έλληνες  “Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”- τόσο καταλαβαίνει- και διαγράφει την Ορθόδοξη Θρησκεία. Άλλη πάλι πετάει σαν σκουπίδι τις εικόνες στον κάλαθο των αχρήστων. Και διερωτάται κανείς: Τί συμβαίνει άραγε;, Τί σκέπτονται αυτοί οι υπεύθυνοι της διοικήσεως; Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο ψαλμωδός: “ Ο Θεός... ιδού οι εχθροί Σου ίσχυσαν και οι μισούντες Σε ήραν κεφαλήν, επί τον Λαόν Σου...και εβουλεύσαντο κατά των Αγίων Σου. Είπαν δεύτε εξολοθρεύσωμεν αυτούς εξ έθνους...” (Ψαλμ. 82, 3-8). Δηλαδή Θεέ μου...ιδού οι εχθροί Σου εξέσπασαν με πολύ θόρυβο και αυτοί που Σε μισούν εσήκωσαν κεφαλή. Σκέφθηκαν σχέδια κατά του Λαού Σου γεμάτα πανουργία και επήραν κακές ολέθριες αποφάσεις....Είπαν...ας εξολοθρεύσωμεν αυτούς ώστε να μην υπάρχουν ως έθνος...”.

          Τι γίνει; Θα μείνουμε αδρανείς χωρίς καμία  αντίδραση και αντίσταση; Θα παραδοθούμε αμαχητί;

          Οι καιροί ου μενετοί. Ζούμε σε καιρούς αποκαλυπτικούς και απαιτείται εγρήγορση από όλους. Γι’ αυτό “στώμεν καλώς”.

          Ευλογημένη εκπαιδευτική χρονιά με πνευματική πρόοδο για τα παιδιά μας

          π. γ. στ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΠΑ ΜΟΥ, ΕΤΣΙ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.