Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Η Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή


“Αγιάσατε νηστείαν.... αγιάσατε Εκκλησίαν... αγιάσατε πόλεμον....
                   ο πραϋς έστω μαχητής” ( Ιωήλ Α΄14, Γ, 11)

          Ο προφήτης Ιωήλ, είναι ο προφήτης της καθόδου του Αγίου Πνεύματος. Αναφέρεται στην ομιλία του Απ. Πέτρου την Πεντηκοστή. Είναι ο προφήτης που ενθαρρύνει τον Λαό του Θεού σε δύσκολους καιρούς και τον προτρέπει να αγωνισθεί πνευματικά και σωματικά. Να απευθυνθεί στον Θεό δια της Εκκλησίας, της νηστείας, και να αγωνισθεί με όλες του τις δυνάμεις. Και αδύναμος άνθρωπος είναι καιρός, να λάβει θάρρος και να γίνει μαχητής.
          Είναι επίκαιρα τα λόγια του προφήτη και για μας σήμερα. Σαν πρόσωπα, σαν οικογένεια, σαν έθνος περάναμε δύσκολες στιγμές . Βοήθεια μην αναμένουμε από ξένους, αυτοί υπολογίζουν στο δικό τους συμφέρον. Αυτοί αν μας βοηθούν  οικονομικά, το κάνουν για να μας υποδουλώσουν πνευματικά και υλικά. Και αυτή η δουλεία είναι η πιο σκληρή και απάνθρωπη, διότι ζητεί να μας αφαιρέσει το οξυγόνο της ψυχής μας, που είναι ο νόμος του Θεού, η Ορθόδοξη Εκκλησία, η θεοσύστατη οικογένεια, η Πατρίδα και ο πολιτισμός και παράδοση μας.
          Πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι ηγέτες που οδηγούν το λαό μας δεν είναι και σωστοί.  Βγάζουν νόμους που οδηγούν το λαό μας να απομακρυνθεί από το νόμο του Θεού και την παράδοσή μας. Και πολλοί Έλληνες είναι λυπημένοι γι’ αυτή τη συμπεριφορά, και  πολλοί νέοι επαναστατούν  κατά των γονέων τους, της κοινωνίας, της Πατρίδας , νομίζοντας, ότι έτσι θα βρουν λύση των προβλημάτων τους. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, ότι την λύση θα την δώσει ο Θεός, αν το ζητήσουμε με ταπείνωση, προσευχή, νηστεία, ασκητική ζωή και υπακοή στο άγιο θέλημά  Του και την τήρηση των εντολών Του.
          Ευχή μας: καλή και αγωνιστική Μ. Σαρακοστή
          π. γ.στ

Δεν υπάρχουν σχόλια: