Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Μια εξαιρετική εκδήλωση στη μνήμη του Μητροπολίτη Γερασίμου Φωκά (εικόνες/video)

Την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του  Πνευματικού Κέντρου του Ιδρύματος Βεργωτή στα Κουρκουμελάτα, εκδήλωση με τίτλο «Αγάπης ἀντίδωρον», βιβλιοπαρουσίαση του ομώνυμου τόμου εις μνήμην του αειμνήστου Μητροπολίτου Γερασίμου Φωκά.


Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση στην μνήμη του αγαπημένου μας Γερασίμου, την οποία επιμελήθηκαν και οργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, το ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και ο Αθανάσιος Φωκάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge καί Ακαδημαϊκός.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο εκπαιδευτικός, Ηλίας Τουμασάτος, η Ευρώπη Μοσχονά, ο Αντιπρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου, Ναπολέων Μαραβέγιας και ο Αθανάσιος Φωκάς, αδελφός του αειμνήστου Μητροπολίτη.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Γεράσιμος Βεργωτής, ενώ το παρών έδωσαν από τον κλήρο ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και άλλοι Ιερείς , ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Παναγής Καππάτος, ο Αντιπερειφερειάρχης Κεφαλονιάς, Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλoς Μιχαλάτος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Νικόλαος Βαλλιανάτος.

Την βραδιά πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του Βασίλη Καλογηρά, ενώ τέλος προσφέρθηκε και πλούσιος μπουφές από το catering, Mythos+estiasis.

Σπύρος Σακαλής





















Δεν υπάρχουν σχόλια: