Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ο φασιστικός χαρακτήρας του τουρκικού κράτους

Φ Α Σ Ι Σ Τ Ι Κ Η χαρακτήρισε, ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την πολιτική του τουρκικού κράτους διά της οποίας εκδιώχθηκαν από την Τουρκία οι μειονότητες. Όλοι ξέρουν ότι αναφερόταν και στο φοβερό έγκλημα των Σεπτεμβριανών '55, κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, που διέπραξε, αφιονίζοντας τους τουρκικούς όχλους το τουρκικό κράτος (ο «Μηχανισμός της Καταστροφής», όπως είναι κι ο τίτλος του βιβλίου του Σπύρου Βρυώνη για το τουρκικό πογκρόμ της 6ης-7ης Σεπτ. 1955 και τον αφανισμό της ελληνικής κοινότητας της Πόλης).

Α Λ Λ Α ο ίδιος, φασιστικής χαρακτηροδομής μηχανισμός, το ίδιο «βαθύ» και «ξέβαθο» κράτος, με το Γραφείο Ειδικού Πολέμου του Γενικού του Επιτελείου και τις διαδοχικές κυβερνήσεις του, από Μεντερές και εντεύθεν, παρήγαγε στην Κύπρο και τη φασιστική ΤΜΤ. Διά της οποίας επέβαλε, με τις δολοφονίες των αριστερών Τουρκοκυπρίων το 1958, τη φασιστική ηγεσία των Κιουτσούκ - Ντενκτάς. Ο ίδιος φασισμός παρήγαγε τις σφαγές τύπου Κιόνελι, με τις οποίες η ΤΜΤ μεθόδευσε τις «διακοινοτικές συγκρούσεις» του 1958 και του 1963-64. Ο ίδιος, τουρκικής εκδοχής, φασιστικός και νεοχιλτερικός, κεμαλο-ισλαμισμός (Ετζεβίτ - Ερμπακάν) παρήγαγε τον Αττίλα 1974, την εισβολή, κατοχή και εθνοκάθαρση στην Κύπρο. Ο ίδιος τουρκο-φασισμός εξόντωσε την τουρκική αριστερά, επέβαλε τη χούντα του Εβρέν κι εξαπέλυσε τον βρόμικο πόλεμο κατά των Κούρδων. Ο ίδιος τουρκικός φασισμός απαίτησε τη φασιστο-Διζωνική, Δικοινοτική, Ομοσπονδία στην Κύπρο και τώρα τον φασιστο-Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς.


Α Λ Λ Α αυτές τις αλήθειες, προεκτάσεις και προϊόντα του ιδιοτύπως φασιστικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, αδυνατεί βέβαια να ομολογήσει ο κ. Ερντογάν, πρωθυπουργός επί επτά ήδη χρόνια του εν λόγω ίδιου και απαράλλακτου κράτους, στην Τουρκία και στα κατεχόμενα από τον Αττίλα εδάφη της Κύπρου.

Ο Σ Ο Ι δεν έχουν την επάρκεια να εντοπίζουν τον διαφορετικό μεν από του Μουσολίνι, φασιστικό πάντως και διαφορετικό από του Αδόλφου, χιτλερικό, όμως, χαρακτήρα του κεμαλο-ισλαμικού εθνικιστικού (milliyetcilik) κράτους, της «πραιτωριανής τουρκ τζουμχουριετί», δεν μπορούν να αντιληφθούν και, κυρίως, να αντιμετωπίσουν, παραδείγματος χάριν, πώς ο δήθεν «αριστερός», «σύντροφος και φίλος» Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έκαμε «180 μοιρών στροφή και πρόδωσε τις αρχές της αριστεράς» (δηλώσεις Δ. Χριστόφια, «Χαραυγή» 17.11.06), αναδείχθηκε σε ντενκτασικότερο του Ντενκτάς και εκδηλώνει την «αχορταγία» που κι ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας διέγνωσε και εκφώνησε 21η Μαΐου 2009, μετά από την… 29η συνάντηση των «απευθείας διαπραγματεύσεών» του με τον κ. Ταλάτ...

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αφού εναντίον (και κυρίως) των περιουσιών εκτοξεύτηκε κατά τα Σεπτεμβριανά του 1955, στην Κων/πολη, ο τουρκικός φασισμός (εκδίωξης των μειονοτήτων) περί του οποίου ομολόγησε ο κ. Ερντογάν, πόσο μεγαλύτερος σε έκταση είναι, ο -ίδιος και χειρότερος- ΦΑΣΙΣΜΟΣ του «συντρόφου και φίλου» Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εναντίον των ελληνοκυπριακών περιουσιών στη σκλαβωμένη Κερύνεια, Μόρφου, Καρπασία, Αμμόχωστο και, άρα, ποια πρέπει να είναι ΕΔΩ στην Κύπρο τα καθήκοντα των γνήσιων αντιφασιστών;


Λάζ.Α.Μαύρος ΣΗΜΕΡΙΝΗ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: