Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ινδουιστική μπομπονιέρα σε Ορθόδοξη Βάπτιση !!! (α’ )


Ήμουν καλεσμένος την προηγούμενη εβδομάδα σε βάπτιση σ’ ένα ορθόδοξο ναό των Αθηνών. Μετά την βάπτιση οι συγγενείς μοίρασαν στους καλεσμένους την καθιερωμένη μπομπονιέρα. Μόλις όμως άνοιξα την συσκευασία έμεινα έκπληκτος : η μπομπονιέρα περιλάμβανε 4 βιβλιαράκια του Μεγάλου Δασκάλου OSHO ! Ποιος είναι ο OSHO ; Ιδρυτής του κέντρου διαλογισμού και αυτογνωσίας στην Πούνα της Ινδίας !!! Ξεκάθαρη δηλαδή ινδουιστική προπαγάνδα κατά την διάρκεια ενός ορθόδοξου μυστηρίου !

Για του λόγου το αληθές παραθέτω αποσπάσματα από το πρώτο βιβλιαράκι « Το Γέλιο» της σειράς «Αυτονγνωσία» των εκδόσεων ΡΕΜΠΕΛ :


ª Οι άγιοί σας δεν είναι ζωντανοί, δεν έχουν το θάρρος να είναι πραγματικοί άνθρωποι. Εσείς όμως εξακολουθείτε να τους λατρεύετε, ακριβώς επειδή είναι τόσο νεκρωμένοι, τόσο σοβαροί, τόσο άσχημοι, επειδή η όλη τους στάση απέναντι στη ζωή είναι τόσο αρνητική.

ª Όλες οι θρησκείες γεννήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια πριν. Τώρα πια, όλα έχουν αλλάξει. Οι θρησκείες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα του σήμερα, συνεχίζουν όμως να σε βαραίνουν σαν τεράστια βουνά, εμποδίζοντας σε να κινηθείς.

ª Κι έτσι ο θρησκευόμενος άνθρωπος δεν προσκολλάται στις Βέδες, στη Βίβλο ή στο Κοράνι – τα θεωρεί απλώς ωραία αναγνώσματα. Όσοι προσκολλώνται σ’ αυτά είναι ανόητοι, γιατί κάτι που ήταν επίκαιρο πριν από 2.000 χρόνια, δεν είναι πια.

ª Το να είσαι χριστιανός είναι μια φυλακή.

ª Ο Θεός σου δίνει την ελευθερία της επιλογής. Όμως η κοινωνία, το κράτος και η εκκλησία δεν θέλουν να είσαι ελεύθερος. Θέλουν να σε σακατέψουν, να σε παραλύσουν και να σε αποβλακώσουν. Ούτε θέλουν να είσαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος, γιατί οι ευτυχισμένοι άνθρωποι μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι.

ª Δεν θέλω να σε κάνω οπαδό καμιάς θρησκείας. Θέλω απλά να είσαι θρησκευτικός, όχι χριστιανός, ινδουιστής ή μουσουλμάνος, αλλά απλώς θρησκευτικός. Είναι αρκετό ! Δεν υπάρχει ανάγκη να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο δόγμα.

ª Ο Ιησούς δεν μπορεί να γελάσει, γιατί είναι γεμάτος προσδοκίες που δεν πρόκειται να εκπληρωθούν. Ακόμη και πάνω στον σταυρό περίμενε ένα θαύμα, ένα θεϊκό χέρι που θα τον έσωζε. Κι όταν δεν έγινε τίποτα, φώναξε στον ουρανό : « Πατέρα, με ξέχασε ; « Ασφαλώς κι ένας τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί να γελάσει. Είναι φορτωμένος με προσδοκίες.


Χρειάζονται σχόλια ;


Θα επανέλθουμε και με τα άλλα βιβλιαράκια για ενημέρωση.


Χ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος.
Εκεί μας κατάντησε η δήθεν και καλά επιθυμία να γίνουμε γκλάμουρ, ιν, μέσα στα πράγματα.
Αλαζονείες του Κολονακίου !

Ανώνυμος είπε...

o συγκρητισμός έχει περάσει παντού
ο οσο ή και μπαγκουάν σρι ραζνίς αν θυμάμαι καλά έίναι ο "δάσκλαος" του ρασούλη και όσο ζούσε διατηρούσε τη μεγαλύτερη συλλογή ρολς ρόυς και σήμερα φοριέται σε νεο - γιάπικα κυκλώματα.
οι ιερείς δεν έκαναν κάτι?

Ανώνυμος είπε...

Οι ιερείς δεν είχαν ιδέα για την μπομπονιέρα. Οι περισσότεροι δεν την άνοιξαν αμέσως. Η δική μου περιέργεια με ανάγκασε να την ανοίξω, όταν ήδη οι ιερείς είχαν φύγει από τον Ι.Ναό.

Χ.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στους Χριστιανούς γονείς και αναδόχους που είχαν τέτοιο δώρο.
Κρίμα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Τα ύστερα του κόσμου...