Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940   ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ


Τα ηρωικά και άξια προβολής και τιμής παραδείγματα φιλοπατρίας και θυσίας γεμίζουν τις πιο δοξασμένες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Μια τέτοια μεγαλειώδης μνήμη, η 28η Οκτωβρίου του 1940. ημέρα του ιστορικού ΟΧΙ, γιορτάζουμε και πάλι. Όλοι οι απανταχού της γης Έλληνες ξαναθυμήθηκαν με συγκίνηση την θαυμαστή νίκη, που η Πατρίδα μας χάρισε στον κόσμο, πολεμώντας τον πανίσχυρο Άξονα του φασισμού και του ναζισμού, για να κρατήσουμε όρθια την τιμή της Ευρώπης.

          Και φυσικά με μύριες θυσίες, προσφέροντας στον βωμό της τιμής 15.000 χιλιάδες αξιωματικούς και οπλίτες, ενώ 45.000 χιλιάδες παλικάρια μας τραυματίστηκαν. Και τότε όλοι μας θαύμαζαν. Και σήμερα ξεχάστηκαν οι θυσίες και οι ηρωισμοί. Λησμονήθηκε από τους ξένους το χρέος τους απέναντί μας στη χώρα μας που θυσιάστηκε όχι μόνο για την ελευθερία της, αλλά και για τη δική τους ελευθερία.

          Αλλά γιατί παραπονούμαστε; Λησμόνησαν οι ξένοι, γιατί πρώτα εμείς λησμονήσαμε την ιστορία μας. Εμεί οι ίδιοι την παραχαράξαμε και την περιφρονήσαμε ακόμη και σ’ αυτά τα σχολικά μας βιβλία. Θα καταλάβουμε, πως μόνον οσάκις λαός και άρχοντες συμπορεύτηκαν, χωρίς το εθνοκτόνο μικρόβιο της διχόνοιας, η πατρίδα μας γνώρισε ένδοξες σελίδες δόξας.



«ΖΩΗ» τ. 4306

Δεν υπάρχουν σχόλια: