Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Απαιτούμε σεβασμό στην ορθόδοξη πίστη μας



Κάποιο μπάρ του Ναυπλίου ανήρτησε  πρόσκληση, που καλεί τον κόσμο να συμμετέχει σε “πάρτυ βλασφημίας”, αναρτώντας μια αφίσα με εικόνα του Χριστού εντελώς χλευαστική. Δυστυχώς, οι βλάσφημοι και οι εμπαίζοντες τα θεία και τα όσια της φυλής μας δεν σταματούν ούτε τις πιο ιερές στιγμές για την Ορθόδοξο πίστη μας. Δεν σέβονται τίποτα. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό και κανένα φρένο. Στο όνομα της ελευθερίας δεν διστάζουν να ισοπεδώσουν τις αξίες. Άνθρωποι θεομπαίχτες, που θέλουν να προκαλούν και να αισχροκερδούν, διακωμωδώντας τα θεία και προσβάλλοντας παράφορα τη θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων ανθρώπων.

          Από που αντλούν το δικαίωμα να μας προσβάλλουν τόσο επαίσχυντα  στην μεγάλη γιορτή  της Χριστιανοσύνης; Ποιος νομιμοποίησε τέτοιες βλάσφημες πράξεις, που ισοπεδώνουν τις θρησκευτικές ελευθερίες, καταργούν τον σεβασμό στην επικρατούσα θρησκεία αυτής της πολύπαθης χώρας, καθιστούν την Άγια Μορφή του Κυρίου μας αντικείμενο χλευασμού και διασυρμού;

          Προβληματίζουν αυτές οι ενέργειες, σε μια εποχή που όλοι διατείνονται ότι οφείλουμε να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας ανεξαρτήτως φυλής, εθνότητας και θρησκείας. Και ακόμα περισσότερο προβληματίζει η χρονική στιγμή που επέλεξαν να προβούν σε μια τέτοια καταδικαστέα ενέργεια. Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω!



          “ΑΓΙΑ  ΛΥΔΙΑ” τ. 562

Δεν υπάρχουν σχόλια: