Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Πρεσβυτέρα, Μαρία Νικ. Καράμπελα( 1. 8. 2020)

 

Με σταυροαναστάσιμη χαρμολύπη πληροφορηθήκαμε ότι “εξεδήμησε προς Κύριον”, σε ηλικία 70 ετών, η μακαριστή πρεσβυτέρα Μαρία Καράμπελα, η οποία, “χάριτι Θεού”, με τον αείμνηστο σύζυγό της π. Νικόλαο έφεραν στην ζωή δεκατέσσερα (14) παιδιά.

          Ο θάνατός της επήλθε από βαρύτατο εγκεφαλικό. Όπως γράφτηκε στον Τύπο της Πάτρας όπου διέμενε: “Η εκλιπούσα αποτέλεσε παράδειγμα συζύγου, πρεσβυτέρας, μητέρας και γιαγιάς, καθώς ανέθρεψε 14 παιδιά -με μία κόρη μοναχή- και κράτησε στην αγκαλιά της 16 εγγόνια. Υπήρξε μια ευγενική ψυχή, με πλούσιο ψυχικό κόσμο και βαθιά πίστη στο Θεό, τον Οποίο υπηρέτησε ως πρεσβυτέρα, αλλά και με το γενικότερο τρόπο της ζωής της”.

          Η οικογένεια της μακαριστής μας έστειλε τη φωτογραφία της, την οποία συνόδευε με την εξής σύντομο επιστολή:

          “Πρεσβυτέρα Μαρία Καράμπελα. Χήρα ιερέως Νικολάου Καράμπελα. Αγάπη-Δύναμη- Στοργή- Δοτικότητα, την χαρακτήριζαν μέχρι τέλους .

          Μητέρα σε ευχαριστούμε για ό, τι μας άφησες στην ψυχή μας.

          Και εσάς(την Π. Ε. ΦΙ. Π.) ευχαριστούμε πολύ γιατην αμέριστη βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια. ας έχουμε την ευχή της καιτην ευχή του μακαριστού Γέροντος Νικοδήμου Μπιλάλη”.

          Ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει την ψυχή της αειμνήστου Μαρίας πρεσβυτέρας “εις χώραν ζώντων”! Είμαστε βέβαιοι ότι τώρα θα βρίσκεται στον ευλαβή σύζυγο της π. Νικόλαο. Την ευχή της να έχουμε όλοι και πρωτίστως τα παιδιά και τα εγγόνια της.

           Πολύτεκνη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: