Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ι.Μ.Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς Αιτωλοακαρνανίας


 
Η ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΚΥΡΙΩΝ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Το απόγευμα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως η Ενοριακή Σύναξη Κυριών Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας πραγματοποίησε  ένα εκδρομικό- λατρευτικό απογευματινό στο ιστορικό βυζαντινό κτίσμα της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Αιτωλοακαρνανίας για την τέλεση του κατανυκτικού Εσπερινού.
Την επιμέλεια και οργάνωση του απογευματινού αυτού οργάνωσε η υπεύθυνη των γυναικείων ενοριακών συνάξεων  η πρεσβυτέρα κ. Βιβή Στανίτσα και συνόδευε ο πρωτ. π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας, ο οποίος μετά του ευλαβέστατου ηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Ιωσήφ τέλεσαν τον κατανυκτικό Εσπερινό και μίλησε επίκαιρα για το καύχημα του Σταυρού.
Η παραδοσιακή φιλοξενία της Ι .Μονής υπήρξε λιτή μεν λόγω νηστείας, αλλά άψογη και συγκινητική. Μετά το « Δι’ ευχών» διανεμήθηκε σε όλους τους προσκυνητές μικρή εικόνα της θαυματουργού εφέστιας  ιεράς εικόνας  της Θεοτόκου.
Η επιστροφή μας σφραγίσθηκε με την επίσκεψη σε παραλίμνια τοποθεσία όπου απολαύσαμε τη φυσική ομορφιά της λίμνης Τριχωνίδας. Βέβαια η πνευματική μας ωφέλεια υπήρξε άλλης ποιότητας από τη μικρή έστω παραμονή μας στον ιερό χώρο του  μοναστικού περιβάλλοντος.
Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένο.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην πρεσβυτέρα του κύκλου κ.Παρασκευή Στανίτσα.Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον π.Γερασιμάγγελο που είναι η πνοή της εκκλήσίας.
Εύγε σε όλους σας.