Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Παύλος Μελάς, ο πρωτοπόρος του Μακεδονικού Αγώνα



Οι μεγάλες μορφές, που καταξιώθηκαν με το έργο τους, ζουν στην αιωνιότητα. Τιτάνιες μορφές, που προξένησαν τον παγκόσμιο θαυμασμό έχει να παρουσιάσει άπειρες η πατρίδα μας σ' όλους τους χώρους του πνεύματος, της επιστήμης, της πολιτικής και της ανδρείας. Είναι οι φάροι, που φωτίζουν πάντα την ανθρωπότητα.

Μια τέτοια μορφή από το πρόσφατο παρελθόν είναι και του Παύλου Μελά με μια ξεχωριστή ακτινοβολία.

Είναι ο ήρωας, ο πρωτομάρτυρας της Ελευθερίας της Μακεδονίας, όπως παλαιότερα ήταν πρωτεργάτης της εθνικής μας ανεξαρτησίας από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος. Ο Παύλος Μελάς ζει στις ψυχές των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Μακεδόνων. Μένει ένα αιώνιο σύμβολο αυτοθυσίας και πατριωτισμού. Η ζωή του ήταν απλή και όμορφη. Ξεκινά από την αφάνεια για να γίνει με τον καιρό σημείο αναφοράς που φλογίζει τις καρδιές και αφυπνίζει τις συνειδήσεις. Για να κάνει τους άλλους να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το έργο του. Για να σώσουν την Μακεδονία από τις αρπακτικές βλέψεις των Βουλγάρων. Έχει ιδιαίτερη σημασία η ζωή του μέσα στην ι­στορική πορεία της Ελλάδας. Σωφρονίζει τους Έλληνες, που διψάνε για πρό­τυπα. Τους κάνει να νιώσουν υπερηφάνεια και χαρά και επαναλάβουν τα λόγια του Μακεδόνα στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου : «Ευχαριστώ τους Θεούς, που γεννήθηκα Έλληνας».

Η μορφή του Παύλου Μελά θα πρέπει πάντοτε να βρίσκεται στο νου όλων εκείνων που σήμερα διαπραγματεύονται το όνομα της Μακεδονίας με το γειτονικό κρατίδιο. Ο Παύλος Μελάς έδωσε το αίμα του για την Μακεδονία. Εμείς θα δώσουμε το όνομά της ; Έτσι τιμάμε τους ήρωές μας ; Τόση πια ανωτερότητα διαθέτουμε, ώστε να χαρίζουμε ιστορία αιώνων σε ένα πολυεθνικό μόρφωμα των τελευταίων ετών ; Τόσο πια υπόδουλοι γίναμε στα υπερατλαντικά συμφέροντα ; Κανείς πολιτικός μας να υπερασπιστεί την Μακεδονία μας ; Κανείς ; Θα τα δώσουμε όλα ; Γην και Ύδωρ ;

Ο Θεός να φυλάξει !






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας ειναι Αιωνια η μνημη αυτων που αγωνιστηκαν εναντια στην σκλαβια του γενους μας , της Μακεδονιας μας.