Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ενοριακές Συντροφιές



Αυτή την περίοδο ξεκινά και η λειτουργία των Ενοριακών Συντροφιών στην ενορία μας. Διδάσκαλος των Χριστιανών είναι η Εκκλησία. Αυτή μόνη έχει το χρέος και το δικαίωμα να διδάσκει την πίστη στους Χριστιανούς.

Όταν τα παιδιά φτάσουν σε ηλικία και πηγαίνουν στο σχολείο τότε η Εκκλησία αρχίζει να τα κατηχεί στην πίστη. Η Εκκλησία ενδιαφέρεται να κατηχήσει τους νέους Χριστιανούς Εκκλησιαστικά και οι γονείς που δεν αγνοούν τις ευθύνες τους απέναντι στα παιδιά τους, πρέπει με κάθε τρόπο να βοηθήσουν στο έργο αυτό της Εκκλησίας. Είναι έργο δικό τους, για το καλό των παιδιών τους, να κτίσουν γερά θεμέλια και να τους δώσουν καλά εφόδια στη ζωή τους. Και το στερεότερο θεμέλιο είναι αυτό της πίστης και της Εκκλησίας.

Αγαπητοί γονείς, καλή είναι η εξασφάλιση στα παιδιά, η υγεία, οι καλές σπουδές, τα χρήματα και τα κτήματα και καλή η αποκατάσταση. Αυτά όμως δεν φθάνουν αν δεν καλλιεργήσουν μέσα τους την πίστη στο Θεό, το αίσθημα ευθύνης και του χρέους στη ζωή. Χωρίς αυτά δεν στέκεται και δεν προκόβει ο άνθρωπος. Ως χριστιανοί γονείς έχουμε βαρύτατες ευθύνες για τα παιδιά μας.

Γι' αυτό οδηγήστε τα παιδιά σας στην Ενοριακή Συντροφιά του κατηχητικού σχολείου πού λειτουργεί στο πνευματικό μας κέντρο σύμφωνα με το πρόγραμμα πού έχει καταρτισθεί.


π.Γ.Στ.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή...