Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ας µάθουµε κάτι παραπάνω για τον καρκίνο… α'

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ JOHN HOPKINS, Η.Π.Α.


Κάθε άνθρωπος έχει έναν µηχανισµό "επισκευής" των κυττάρων που παρουσιάζουν πρόβληµα. Αυτό γίνεται µε έκκριση διαφόρων πρωτεινών και είναι διαδικασία πολύ περίπλοκη και εκτός standard ανοσοποιητικού.

Εάν αυτός ο µηχανισµός χαλάσει και η πιθανότητα να χαλάσει είναι µετά τα 50 έτη ηλικίας, τότε δυστυχώς δεν έχει βρεθεί τρόπος επισκευής και σε αυτή την περίπτωση η κατάλληξη είναι µοιραία. Συνήθως οι περιπτώσεις καρκίνου που την έχουν σκαπουλάρει οφείλονται σε τοπική µή επιθετική διαταραχή του µηχανισµού που οφείλεται σε ιό (ιογενής καρκίνος). Το συµπέρασµα είναι ότι ό,τι και να κάνεις διατροφικά εάν το σύστηµα χαλάσει δεν επισκευάζεται. Ο όγκος καρκινογεννών σωµατιδίων που εισπνέει ο µέσος άνθρωπος που ζεί σε πόλη µε βεβαρηµένη ατµόσφαιρα όπως στην Αθήνα ξεπερνά κατά πολύ τον όγκο καρκινογεννών σωµατιδίων του µέσου καπνιστή, αντιλαµβάνεστε τί γίνεται. Μια βασική αιτία χαλάσµατος του µηχανισµού είναι και η διατροφή σε ότι αφορά µεταλλαγµένα λαχανικά και κρέας. Στην USA που η χρήση µεταλλαγµένων τροφών είναι πολύ διαδεδοµένη ένας στους δύο πολίτες πεθαίνει από καρκίνο στο παχύ έντερο.

Σαν προστασία έναντι της βλάβης του µηχανισµού προτείνονται τα παρακάτω

[1] Μην αφήνετε το άγχος να σας κυριεύει.

[2] Ξεφύγετε από την µολυσµένη ατµόσφαιρα όσο πιό συχνά µπορείτε.

[3] Μην αφήνετε τον εαυτό σας να καταβάλλεται από στεναχώρια ότι και εάν σας έχει τύχει.

[4] Κάνετε γυμναστική .

[5] Χρησιµοποιείτε τα πόδια σας για περπάτηµα - όχι τρέξιµο. Περπατάτε εάν µπορείτε περί τα 2 Km την ηµέρα.

[6] Οσοι έχετε κήπο ή χωράφι , καλλιεργείστε λαχανικά και εάν δεν µπορείτε οι ίδιοι βάλτε κάποιον να το κάνει. Και οικονοµία κάνεις και καλύτερα τρώς.

[7] Εάν αισθάνεστε κουρασµένοι, µήν χρησιµοποιείτε φαρµακευτικά σκευάσµατα αύξησης απόδοσης, πάρτε άδεια ή κοιµηθείτε. Η µακρόχρονη αίσθηση κούρασης χαλάει το µηχανισµό.

[8] Μην αποφεύγετε το ίδρωµα το καλοκαίρι. Ο ιδρώτας διώχνει τοξίνες. Η ζωή µε

κλιµατισµό εµποδίζει το φυσικό καθάρισµα του οργανισµού. Να χρησιµοποιείτε τον κλιµατισµό µε µέτρο.

[9] Γενικά να "ακούτε" το σώµα σας. Οποιαδήποτε επιµένουσα µεταβολή σε αυτά που κάνετε και αισθάνεστε καθηµερινά είναι ύποπτη.

[10] Αποφύγετε να χρησιµοποιείτε άλλα σκευάσµατα που προσδίδουν νεανική εµφάνιση, προκαλούν βλάβη στο πάγκρεας και µε µακροχρόνια χρήση βλάβη του µηχανισµού.

[11] Οι εύσωµοι και υπέρβαροι να µήν χρησιµοποιούν σκευάσµατα αδυνατίσµατος. Προκαλούν επίσης βλάβη του µηχανισµού λόγω µεταβολής του µεταβολισµού.

[12] Αποφύγετε όσο µπορείτε την παραµονή σε χώρους µε πέραν του ενός ασύρµατου εκποµπού από την περιοχή 2.5 GHz και άνω

AΦΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ (ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ «ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ») ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΤΟ JOHN HOPKINS ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ .

Ενηµέρωση για τον καρκίνο από το νοσοκοµείο John Hopkins :

1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώµα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισµένα δισεκατοµµύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώµα τους µετά από θεραπεία, αυτό σηµαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθµός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιµο ποσό.

2. Καρκινικά κύτταρα εµφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.

3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστηµα ενός ατόµου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασµός τους και κατά συνέπεια ο σχηµατισµός όγκων.

4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο µπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόµου.

5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συµπεριληφθούν συµπληρώµατα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστηµα.

6. Η χηµειοθεραπεία έχει να κάνει µε τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόµενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και µε την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόµενων υγιών κυττάρων στο µυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και µπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύµονες κ.λπ.

7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σηµαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.

8. Η αρχική θεραπεία µε ακτινοβολίες και χηµειοθεραπεία συχνά µειώνει το µέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταµένη χρήση χηµειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσµα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.

9. Όταν το σώµα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χηµειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστηµα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτοµο µπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη µολύνσεων και επιπλοκών.

10. Η χηµειοθεραπεία και η ακτινοβολία µπορούν να προκαλέσουν τη µετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά µε αποτέλεσµα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεµβάσεις µπορεί να έχουν ως αποτέλεσµα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.

11. Ένας αποτελεσµατικός τρόπος καταπολέµησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, µε το να µην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.


συνεχίζεται ...




Δεν υπάρχουν σχόλια: