Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Τα σημεία των καιρών


“Τα πράγματα είναι σοβαρά. Και μέχρι τώρα που δεν τινάχθηκε ο κόσμος στον αέρα,θαύμα είναι. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, γιατί όλος ο κόσμος εξαρτάται από τρία- τέσσερα άτομα. Κρέμεται η τύχη του κόσμου από τα χέρια μερικών παλαβών....”. (΄Αγιος Παΐσιος). Αυτά λέγει ο Άγ. Παΐσιος για όλο τον κόσμο. Αυτά μπορούμε να πούμε και για την πατρίδα μας. Η χώρα έχει πέσει σε παλαβούς, τρελούς, επικίνδυνους. Δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη. Βουτηγμένοι στο ψέμα και την υποκρισία, χειραγωγούμενοι από τους διεθνείς τοκογλύφους, οδηγούν την χώρα στην καταστροφή.

          Δεν είναι μόνο η οικονομική καταστροφή που ζει η χώρα. Είναι και η πολιτιστική και ηθική συρρίκνωση, απομείωση και ερήμωση. Και αυτό γίνεται με σχέδιο, μέθοδο, αποτελεσματικότητα, των φυλάκων, δυστυχώς, κοιμουμένων.........

          Είναι φοβερό να μην εκφράζεται ανησυχία και προβληματισμός για την συντελούμενη πνευματική εκθεμελίωση. Αποδεικνύεται πόσο αυτή η ελίτ είναι αποκομμένη από τις ζώπυρες πνευματικές πηγές της Ορθόδοξης Παράδοσης, που είναι οι ρίζες του Γένους.

          Και ρωτάμε:

          Ποιοι προωθούν τον αποχριστιανισμό της Εκπαίδευσης; Τον εξοβελισμό του Ευαγγελίου από την παιδεία; Ποιοι εφευρίσκουν την γελοιότητα με τις “έμφυλες ταυτότητες” στο πονηρό κατασκεύασμα των “θεματικών εβδομάδων”;

          Έτσι εξοβελίζουν από το σχολείο της ορθόδοξες και τις εθνικές αξίες, απασχολούν τα παιδιά με θέματα όπως “βιολογικό και κοινωνικό φύλο” “αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα” “φύλο σεξουαλικός προσανατολισμός και ανθρώπινα δικαιώματα” “ομοφοβία και τρανσοφοβία στην κοινωνία και το σχολείο”!

          Αυτά τα “τρελά” εκπορεύονται από την ελίτ του Ινστιτούτου της Εκπαιδευτικής Πολιτικής του σημερινού Υπουργείου Παιδείας.

          Όλα αυτά κατατείνουν στον εξωραϊσμό της ομοφυλοφιλικής σεξουαλικής διαστροφής και την συνακόλουθη προώθηση της. Μάλιστα η πονηρία των αρχιτεκτόνων αυτών των τερατουργημάτων τα συνδέουν με τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα που είναι ιερά. Τα νομοθετούν και τα θεσμοθετούν στη Βουλή με τον νόμο της “ελεύθερης συμβίωσης” που υπερμάχησε η ομάδα του πρωθυπουργού, συνεπικουρούμενη από μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης.

          Με τον πολιορκητικό κριό του Αντιρατσιστικού νόμου η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή σε θέματα μετανάστευσης, ομοφυλοφιλίας, Σύμφωνο Συμβίωσης κ. λ. π. Ουσιαστικά αποπειρώνται να φιμώσουν το Ευαγγέλιο, που είναι σαφές στα θέματα σεξουαλικών διαστροφών. Με τον νόμο αυτό και άλλους που θα ακολουθήσουν αποπειρώνται διωγμό κατά της Εκκλησίας. Ήδη έχουν στοχοποιηθεί δυο Μητροπολίτες....

          Είναι ανάγκη να βλέπουμε τα σημεία των καιρών.

          Ο Άγιος Παΐσιος είπε: “Σήμερα ζούμε σε χρόνια αποκαλύψεως. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης να το καταλάβει”. Και σε μια ομάδα προσκυνητών είπε: “ Θα συμβούν γεγονότα πολλά. Ίσως προλάβετε να ζήσετε και σεις πολλά από τα σημεία που γράφει η Αποκάλυψη, σιγά-σιγά αρκετά αρχίζουν να βγαίνουν”. Και αλλού: “Να στηριχθούμε πιο πολύ στην προσευχή και να πολεμήσουμε το κακό με την προσευχή. Όσο μπορούμε να είμαστε κοντά στο Χριστό. Πως έγινε σήμερα ότι εμποδίζει τη θεία επέμβαση, γιατί δεν έχει μετάνοια”.

          Αυτής της μετανοίας να μας αξιώσει όλους ο Θεός.



          Ζώης Μεταξάς, “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ”, τ. 987

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς στον καιρό της παγκοσμιοποίησης οι τύχες των ανθρώπων κρέμονται στα χέρια τριών παλαβών.
Να φυλάει ο Θεός εμάς και τα παιδιά μας.