Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Η γιορτή της μητέρας στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας


Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και στον απόηχο της μεγάλης Δεσποτικής και Θεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου-και εορτής της μητέρας κατά την χριστιανική παράδοση- η ενορία μας τίμησε κατά τον δέοντα τρόπο την μητέρα, με ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού μας κέντρου.

          Κύριος ομιλητής ο θεολόγος κ. Δημήτριος Κεχαγιάς ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΩΣ ΠΡΌΤΥΠΟ ΜΗΤΕΡΑΣ”. Ο ομιλητής με γλαφυρό και μυσταγωγικό τρόπο απευθύνθηκε στο πολυπληθές ακροατήριο κάνοντας συγκρίσεις και αναφορές στο ιδανικό πρότυπο της Μητέρας Θεοτόκου με παρόμοια περιστατικά και συμπεριφορές που συγκλίνουν στον υγειά ρόλο της σημερινής μητέρας, όπως και στις παραλείψεις και πολλές φορές στην εγκληματική αδιαφορία στο ρόλο που έχει τάξει τις μητέρες ο Θεός.

          Επίσης απαγγέλθηκαν ποιήματα σχετικά με την προσφορά  της μητέρας και αναγνώσθηκε από την πρεσβυτέρα κ. Παρασκευή Στανίτσα κείμενο με τίτλο: “Το τέλος του παράπονου”.

          Στο τέλος της εκδήλωσης προσεφέρθη κέρασμα και συμβολικό αναμνηστικό σ’ όλους τους ακροατές της εκδήλωσης.

          Την εκδήλωση και τον κ. Κεχαγιά προσφώνησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας ως εξής:

          Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε την Δεσποτική και Θεομητορική της Υπαπαντής του Κυρίου. Η ενορία μας κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, τιμά με την ευκαιρία της Υπαπαντής στο πρόσωπο της Θεοτόκου το πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου την κάθε μητέρα και ιδιαίτερα την πολύτεκνη μητέρα που προσφέρει τόσα πολλά στην οικογένειά της, την κοινωνία μας και την πατρίδα μας.

          Τιμά συγχρόνως και την οικογένεια η οποία αποτελεί το μόνο σταθερό θεμέλιο της κοινωνίας και τον αρραγή ιστό της, που σε κάθε εποχή, ιδιαίτερα σήμερα σε εποχή κρίσεως, τη συγκρατεί για να μην διαλυθεί. Κι’ αν η κάθε οικογένεια είναι ένα πολύτιμο κύτταρο, σε όλες τις οικογένειες οφείλουμε πολλά περισσότερα στις πολύτεκνες μητέρες που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία προσφέρουν τα πάντα για την οικογένεια, για τα παιδιά τους, για την ανατροφή τους, την πρόοδό τους, χωρίς να προσβλέπουν σε προσωπικά οφέλη, αλλά για το κοινό καλό, στον τόπο μας, την Εκκλησιά και στην κοινωνία με προοπτική να προσφέρουν ανθρώπους που να μπορούν  να προσφέρουν ανθρώπους με αξίες και αρχές πανό στους οποίους μπορεί να βασισθεί η συνέχεια του ευλογημένου τόπου μας, χωρίς να σβήσει η παράδοση, η ιστορία και η πίστη μας.

          Με σκοπό να τιμήσει της ηρωϊκές  και  σεβάσμιες μορφές την μητέρων η ενορία μας οργάνωσε την αποψινή εκδήλωση προς τιμή των και με ομιλητή τον παραπάνω ομιλητή κ. Δημήτριο Κεχαγιά, τον οποίο και ευχαριστούμε για την πρόθυμη ανταπόκριση του στην πρόσκληση της ενορίας μας να βρίσκεται ανάμεσά μας.

          Πρωτ. Γερ. Σταν.





Δεν υπάρχουν σχόλια: