Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

«Αμ’ έπος αμ’ έργον»

 


Ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Λήμνου είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του, πως «όταν εκλεγεί θα κάνει ό, τι χρειασθεί για το νησί τους». Και όταν χρειάστηκε, ο κ. Κωνσταντίνος  Σινάνης, ο Δήμαρχος του πιο απομακρυσμένου  νησιού από στεριά της Πατρίδος μας,  το εφάρμοσε  χωρίς δισταγμό.

            Τι έκανε; Σήκωσε τα μανίκια κι έκανε βάρδια σε θέση απορριμματοφόρου μαζεύοντας  μαζί  με  τους υπαλλήλους τα σκουπίδια του Δήμου τους. Στην ανάγκη των Δημοτών, άφησε το γραφείο του και φόρεσε την φόρμα της δουλειάς. Και μάλιστα, εμπρός στα έκπληκτα μάτια των συνδημοτών του, ερωτηθείς απάντησε ότι αν χρειασθεί θα το ξανακάνει

            Το καθήκον και η υπόσχεση που έδωσε  προεκλογικά στους κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου, οδήγησαν τον Δήμαρχο σε μια δύσκολη εργασία. Δεν σκέφθηκε το αξίωμά του , ως πρώτου πολίτη της πόλης και του νησιού του. Δεν σκέφθηκε…. μη λερωθεί. Εύγε στον Δήμαρχο! Τίμησε το αξίωμά του. Τίμησε τους ψηφοφόρους, που τον τίμησαν με την ψήφο τους. Μα, πάνω  απ’ όλα τίμησε την τιμή και την αξιοπρέπειά του.

            «ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ», τ. 614

Δεν υπάρχουν σχόλια: