Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Γυναίκες θύματα της βίας


Ποιός θα το περίμενε σήμερα οι γυναίκες να πέφτουν θύματα βίας και ξυλοδαρμού όχι μόνο μέσα στο σπίτι τους, αλλά και έξω από αυτό; “Ανακοίνωση σχετικά με το γνωστό βίντεο από το Καλλιμάρμαρο όπου ένας άνδρας εμφανίζεται να χτυπά τη γυναίκα του μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων θεατών, εξέδωσε η γενική γραμματεία ισότητας των φύλων εκφράζοντας “αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμά του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη γυναίκα του” (Καθημερινή 15. 7. 2017). Δηλαδή παρά τις μεγαλαυχίες μας για τον πολιτισμό μας, έχουμε επιστροφή στην προχριστιανική εποχή της περιφρονήσεως και τυραννίας των γυναικών.

          Εκεί δυστυχώς οδηγεί η παλιά και σύγχρονη υλιστική νοοτροπία, αυτήν ακριβώς που ήλθε να ανατρέψει ο Χριστιανισμός. Δεν ήταν αληθινή επανάσταση αυτό που έκανε η θρησκεία της αγάπης; Πήρε τη γυναίκα από τον ηθικό ξεπεσμό και την ανέβασε στα ύψη του ψυχικού μεγαλείου.

          Με την ενανθρώπηση του Ιησού Χριστού, ο Θεός γίνεται άνθρωπος και γεννάται από την Υπεραγία Θεοτόκο. Με τον τρόπο αυτό ανεβάζει τη γυναίκα και την καθιστά ισότιμη με τον άνδρα. Η γυναίκα όχι πια αντικείμενο περιφρόνησης και  ηδονής. Στην μορφή της Θεοτόκου μπορεί πια η γυναίκα να καυχάται κάθε γυναίκα και να δέχεται τον σεβασμό και την αγάπη όλων

“ΖΩΗ”, τ. 4316

Δεν υπάρχουν σχόλια: