Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ο Χριστός η μόνη σωτηρία μας



“....ημείς εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών ανέστημεν και ανωρθώθημεν.....και μεγαλυνθησόμεθα” (Ψαλμ. 19,8)

          Οι ειδήσεις και τα γεγονότα μας δημιουργούν θλίψη και οδύνη για την ορθόδοξη πατρίδα μας. Πολλοί ΄Ελληνες  έχουν φτωχύνει και είναι χρεωμένοι, δεν μπορούν να διαβιώσουν αξιοπρεπώς. Οι Έλληνες συρρικνώνονται και ελαττώνονται. Οι εκτρώσεις δυστυχώς εκτελούνται νόμιμα κατά χιλιάδες. Αλλοιώνεται η Ιστορία και περιφρονείται η Πατρίδα. Χαρίζουμε με την υπογραφή μας την Ελληνική Μακεδονία σε λαό, που ανήκει σε Σλαβική φυλή.
          Αλλοιώνουν τα ορθόδοξα χριστιανικά μαθήματα, περιφρονούν την πίστη και βλασφημούν.
Μουσικό ξένο συγκρότημα με σατανική μουσική προβαίνει σε βέβηλη πράξη σε ελληνικό χώρο. Μετά από εκκωφαντική μουσική πετούν την εξέδρα φωτεινό Σταυρό και τον ποδοπατούν με μανία και συνέχεια καίνε επιδεικτικά την Ελληνική σημαία, ενώ χιλιάδες νέοι Έλληνες επευφημούν και χειροκροτούν!
          Φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής με εκατόμβη θυμάτων.
          Και πολλά άλλα άσχημα που τα ζούμε. Αναρχία, φόβος και ανασφάλεια.
          Eλπίδα σωτηρίας μόνον ο Χριστός με την Εκκλησία Του. Μετάνοια, προσευχή. Γνωρίζει ο Θεός να βγάζει από το “πικρό γλυκύ”. Αναδεικνύει Αγίους και συνετούς για να οδηγήσουν το σκάφος σε ήρεμο λιμάνι “ου δε επλεόνασεν η αμαρτία, υπερεπερίσευσεν η χάρις” . Τα εθνικά και χριστιανικά γεγονότα αυτό μαρτυρούν. Ο Χριστός εγεννήθη σε εποχή ακαταστασίας. Η Εκκλησία θεμελιώθηκε σε εποχή αθεΐας, η ελευθερία είναι δώρο των πιστών ηρώων και του 1821 και το 1912-1913 και το 1940.
          Δεν υπάρχει άλλος δρόμος λυτρώσεως. Η δική μας πνευματική πρόοδος συμβάλλει στην σωτηρία της Πατρίδος. “Ημείς εν ονόματι Κυρίου θεού ημών ανέστημεν και ανωρθώθημεν και μεγαλυνθησόμεθα”.

          π. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: