Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ.Ιγνάτιος


Στις 4 Μαρτίου 2010, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ έκανε αποδεκτή την εγγράφως υποβληθείσα παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνατίου.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο για την πολυετή προσφορά του στον ιεραποστολικό αμπελώνα της κεντρικής Αφρικής και εδέχθη το παρακλητικό αίτημα του πολιού Ιεράρχου να παραμείνει στην χώρα του Κογκό, συνεχίζων την πνευματική του διακονία στην Θεολογική Σχολή “Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης”, της οποίας υπήρξε ο ιδρυτής.

Επίσης ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ελευσίνος κ.Ι ερόθεος, κατόπιν της από 25ης Φεβρουαρίου 2010, εγγράφου αιτήσεώς του προς την ΑΘΜ, επανεντάχθη με την έγκριση και την ευλογία του Μακ. Πατριάρχου, στις τάξεις των εφησυχαζόντων αρχιερέων του κλίματος του παλαιφάτου Πατριαρχείου, του οποίου τυγχάνει γνήσιο πνευματικό ανάστημα, λαβών εξ Αυτού όλους τους βαθμούς της ιερωσύνης.

Βιογραφικό:

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ισημερίας κ. Ιγνάτιος (κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης) εγεννήθη το έτος 1930 στην Έδεσσα της Μακεδονίας, όπου και εσπούδασε τα εγκύκλια μαθήματα.

Το 1952 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Περιώδευσε 32 Μητροπολιτικές περιφέρειες κηρύττων τον λόγο του θεού.

Το 1968 εχειροτονήθη Διάκονος και το 1969 Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης.

Επί 40ετία διηκόνησε ως Ιεροκήρυξ (αρχικά ως λαϊκός και μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» και εν συνεχεία, από του 1969, ως κληρικός) στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης μέχρι του 1998.

Από το 1981 διακονούσε την ιεραποστολή περιοδικώς πλησίον του μακαριστού ιεραποστόλου Αρχιμ. Χαρίτωνος Πνευματικάκι στην Kananga του Congo.

Το 1997 διωρίσθη υπεύθυνος του Κλιμακίου αυτού της Ιεραποστολής υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρού Τιμοθέου, λόγω ασθενείας του π. Χαρίτωνος.

Την 14η Μαρτίου 2003 εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής.

Την 16η Μαρτίου 2003 εχειροτονήθη εις Επίσκοπον και την 6η Απριλίου 2003 ενεθρονίσθη στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής (Kinshasa) υπό του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ΄.

Η Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Ρουάντα, Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό Μπράζζα.


Romfea.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: