Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Το τραμ έρχεται στην Πάτρα


ΠΑΤΡΑ: Έργο βιώσιμο που θα εξυπηρετήσει σημαντικά τις συγκοινωνιακές ανάγκες των δημοτών και θα εκτονώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αποδεικνύεται το τραμ βάσει της μελέτης σκοπιμότητας, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της δημοτικής Αρχής, Ζ. Μαρίνος.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο, στο πλαίσιο της μελέτης έγιναν μετρήσεις σε δρόμους της Πάτρας για τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν ενώ αρκετοί δημότες κλήθηκαν να απαντήσουν σ’ ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις επιλογές και προτιμήσεις τους όταν πρόκειται να μετακινηθούν στην πόλη. Παράλληλα, μετά από συνεννόηση του Δημάρχου Α. Φούρα με τον υπουργό, Δ. Ρέππα αποφασίστηκε η ένταξη του έργου στην κοινοτική πρωτοβουλία «Τζέσικα» η οποία διευκολύνει την χρηματοδότηση έργων στις πόλεις μέσω ενός ειδικού χρηματοδοτικού μηχανισμού.
Ο προϋπολογισμός του έργου της κατασκευής τραμ στην Πάτρα εκτιμάται στα 240 εκατομμύρια ευρώ και στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται το συνολικό κόστος, από τα έργα υποδομής και την τοποθέτηση των γραμμών μέχρι την προμήθεια των συρμών.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜ

Ταυτόχρονα, επελέγη και η διαδρομή που θα ακολουθεί το τραμ το οποίο, όπως είναι γνωστό, θα συνδέσει το κέντρο της Πάτρας με το ΑΤΕΙ από τη μία πλευρά και με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από την άλλη. Σε ό,τι αφορά στη διαδρομή του τραμ οι μελετητές έχουν καταλήξει σε μια από τις τρεις εναλλακτικές λύσεις που εξέτασαν. Το τραμ θα έρχεται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μέσω της Λεωφόρου Ιπποκράτους, της οδού Πανεπιστημίου και της νέας εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών. Στο κέντρο, η διαδρομή εισόδου θα είναι η οδοί Αγίας Σοφίας, Έλληνος Στρατιώτου, Ρήγα Φεραίου, Μαιζώνος και Σμύρνης και από εκεί, από την οδό Καλαβρύτων, θα καταλήγει στο ΑΤΕΙ. Η αντίθετη διαδρομή, η διαδρομή εξόδου από το κέντρο θα περνά από την οδό Μαιζώνος, την Κορίνθου και μετά την εθνική οδό.
Για την γραμμή του τραμ υπάρχει και πρόβλεψη για μελλοντικές επεκτάσεις, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων, μέχρι το ύψος του νέου λιμανιού.

gowest.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

παρα πολυ τελειο!!!!
χαιρομαι που θα επαναλειτουργησει...μετα απο δεκαετιες!