Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Κλείδωσε το συλλαλητήριο της Αθήνας: 4 Φεβρουαρίου 2018

Η (πετυχημένη) επιτροπή της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει οριστικά τη διεξαγωγή του
Απομακρύνονται διάφοροι γραφικοί και επικίνδυνοι, που, παρότι δεν εκπροσωπούν κανέναν, παρουσιάστηκαν ως διοργανωτές. Θα προτείνουν στον μητροπολίτη Μεσογαίας και στον Μίκη Θεοδωράκη να είναι ομιλητές
Ρεπορτάζ Ντ. Κανιτσάκη, Β. Στολάκης
Παλλαϊκό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί οριστικά και στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος. Το διοργανώνει η επιτροπή του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης μαζί με άλλους φορείς, σωματεία και παμμακεδονικές ενώσεις, στις 4 Φεβρουαρίου.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 μπροστά από τη Βουλή και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Αθήνα θα... βουλιάξει, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.
Αυτά αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που έγινε χθες βράδυ στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», με τη συμμετοχή εκπροσώπων 35 συλλόγων, διοργανωτών του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και ομιλητών αυτού, όπως ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να οριστεί συντονιστική επιτροπή διοργάνωσης του συλλαλητηρίου, αποτελούμενη από εκπροσώπους παμμακεδονικών ενώσεων. Επίσης, αποφασίστηκε να υπάρξουν συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής, οι οποίοι θα παρέχουν επίσημη ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Αθήνας.
Ο κίνδυνος να μετατραπεί το συλλαλητήριο της Αθήνας σε... παρωδία, εξαιτίας του φερόμενου ως διοργανωτή Δημήτρη Μιχάκη, ο οποίος από αρκετούς θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, κινητοποίησε τους ανθρώπους του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, που έσπευσαν άρον άρον στην Αθήνα έχοντας ως μοναδικό σκοπό να σώσουν την υστεροφημία της πρωτοφανούς για τα σύγχρονα δεδομένα κινητοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.
«Προσπαθούμε να σώσουμε την παρτίδα. Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσον ο διοργανωτής μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό που ανέλαβε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι εντυπώσεις από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης» δήλωσε στη «δημοκρατία» το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, μέλος της κίνησης «Θερμαϊκός, Ωρα Μηδέν», Οθων Ιακωβίδης. Ο ίδιος σημειώνει ότι η συντονιστική επιτροπή της Θεσσαλονίκης έχει ευθύνες να διαφυλάξει την παρακαταθήκη των πολιτών, οι οποίοι βγήκαν την περασμένη Κυριακή στους δρόμους. «Το μεγαλειώδες σε όγκο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το μετατρέψαμε σε εκκλησία του δήμου, η οποία πήρε αποφάσεις. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συνέχειά του. Αν διακοπεί από κάποιον, θα χαλάσει ό,τι ωραίο στήθηκε» αναφέρει ο κ. Ιακωβίδης.
Ετσι, ο Δημήτρης Μιχάκης, που δηλώνει δικηγόρος και νομικός σύμβουλος, αναφέρει ότι είναι ψάλτης, υπογράφει σε άρθρα ως μουσικοσυνθέτης, δηλώνει μαθητής του Μανώλη Ανδρόνικου, πρόεδρος του πολιτικού φορέα ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. και φέρεται ότι είναι οπαδός του Αρτέμη Σώρρα, θα παρακολουθήσει το συλλαλητήριο (ευτυχώς) κάτω από την εξέδρα, ως διαδηλωτής.

Στη χθεσινή σύσκεψη έπεσαν στο τραπέζι και ονόματα για τους ομιλητές, μεταξύ αυτών του Μίκη Θεοδωράκη και του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: