Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Άνοιξαν οι πόρτες των εκκλησιαστικών σχολείων


Ήδη η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε από τον προηγούμενο μήνα. Τώρα τον Οκτώβριο όμως ξεκινάει και η λειτουργία των εκκλησιαστικών σχολείων των σε κάθε ενορία. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να προγραμματίσουμε και να αφιερώσουμε και μια ώρα την εβδομάδα για την μελέτη του λόγου του Θεού. Και μελέτη αυτή είναι ομαδική, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωνόμαστε ομαδικά και να γνωρίσουμε όλοι μαζί τις αλήθειες που διδάσκει η Εκκλησία μας.
          Η Κατήχηση είναι απαραίτητη στη ζωή  μας  για πολλούς λόγους:
          -Μπορούμε να γνωρίσουμε σε βάθος την ορθόδοξη πίστη μας.
          -Προσεγγίζουμε πιο κοντά τον Θεό και τη Εκκλησία.
          -Γινόμαστε γνώστες της ζωής και των αγώνων των Αγίων προκειμένου ν’ αποκτήσουν τον μεγάλο σκοπό που όρισε ο Θεός για τον καθένα από μας.
- Βλέπουμε τα λαμπρά τους πρότυπα και προσπαθούμε να τους μιμηθούμε.
          -Μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες προοπτικές για τη ζωή μας καθώς εμπιστευόμαστε τη ζωή μας στον Ιησού Χριστό.
          -Με τη σπορά του λόγου του Θεού στο χωράφι τη ψυχής μας καλλιεργούμαστε πνευματικά και μπορούμε να γνωρίσουμε τα πάθη μας, τις αδυναμίες μας, τις ελλείψεις μας για να αρχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωσή μας απ’ αυτά που μας κρατούν δέσμιους στην αμαρτία.
          Μετά απ’ αυτά θα ήταν κρίμα να χάσουμε αυτή την μεγάλη ευκαιρία που μας προσφέρει η Εκκλησία μας μέσα από τα εκκλησιαστικά σχολεία – τα κατηχητικά. Οι γονείς έχουν τεράστια ευθύνη για την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών τους, λαμβανομένου υπ’ όψιν της μεγάλης διαφθοράς και ηθικής κατάπτωσης που χαρακτηρίζουν τη σημερινή κοινωνία μας.
          Θα ήταν ιδανικό και οι ίδιοι οι γονείς να τρέφονται ανελλιπώς με το λόγο του Θεού, για να μπορούν να γίνονται σωστά υποδείγματα στα παιδιά τους. Για τόσα πολλά πράγματα ενδιαφέρονται να προσφέρουν και να γνωρίζουν τα παιδιά  τους, θα πρέπει όμως να τα μάθουν και πως να ζουν κοντά στο Χριστό και την Εκκλησία. Γιατί ο δρόμος της Εκκλησίας μας προσφέρει την εγγύηση της χαράς και της ευτυχίας.

          π. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: