Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Ευλογημένα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος “....Ου δε επλεόνασεν η αμαρτία υπέρ επερίσσευσεν η Χάρις” (Ρωμ. Ε΄, 20)


Η αμαρτία, ανυπακοή στο θέλημα του Θεού και σωτήριο για τους πιστούς ανθρώπους, έχει στις ημέρες μας πλεονάσει, έχει αυξηθεί. Παρουσιάζεται επιδεικτικά και με νομοθετημένη ισχύ. Βλέπε τις “συμβιώσεις” ποικίλες και ομόφυλες. Και πάνω από όλα τις νόμιμες εκτρώσεις και αμβλώσεις, πραγματική γενοκτονία, που τις πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Φοβερό!! Τα άλλα, διαζύγια, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κλοπές, τραυματισμοί, ληστείες, φόνοι, ανασφάλεια. Ανεργία, φτώχεια κ. α. ωχριούν στα προηγούμενα.
Η κατάσταση αυτή της αχρειώσεως εισέρχεται και στα σχολεία της πατρίδος μας. Όλοι οι συνετοί, μιλούν για εποχή “κατακλυσμού” και “σοδόμων”.
Σ’ αυτόν τον κατακλυσμό η Εκκλησία στέκεται όρθια και με το λόγο και την πράξη ενθαρρύνει τους πιστούς στην θεοσέβεια.. Δεν είναι μόνον αυτό. Αλλά αναδεικνύει Αγίους, που δείχνουν τον δρόμο προς τον Θεό και τη σωτηρία.
Η ανάδειξη των τριών Αγίων, Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου είναι απόδειξη, ότι ο Θεός δεν εγκαταλείπει τον άνθρωπο. Υπάρχουν κι αφανείς Άγιοι. Αυτό γίνεται δια μέσου των αιώνων. Ο Θεός στέλνει τη χάρη Του, τη σωτηρία. Αυτό έγινε και με την έλευση και γέννηση του Ιησού Χριστού.
Όλοι εντυγχάνουν- προσεύχονται για την απαλλαγή των πιστών και του κόσμου, από τον φοβερό δράκοντα της Αποκαλύψεως, τις φοβερές σφραγίδες κ. λ. π. Πάντα υπερπερισσεύει η χάρη του Θεού, η σωτήριος πάσιν ανθρώποις. Αυτή είναι η αισιοδοξία μας. Και “βρεφουργείται ο Θεός εκ Παρθένου και νεουργεί τους φθαρέντας εξ Αδάμ”.

Με χριστουγεννιάτικες ευχές

π. γ. στ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΤΕΡ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ