Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Η κοπή της ενοριακής μας βασιλόπιττας (Φωτο)


Όπως κάθε πρωτοχρονιά, έτσι κι εφέτος η Ενορίας μας της Αγίας Βαρβάρα, τήρησε το πατροπαράδοτο έθιμο της κοπής της βασιλόπιττας. Ανήμερα της πρωτοχρονιάς, μετά τη Θ. Λειτουργία, όλοι σχεδόν οι εκκλησιαζόμενοι προσήλθαν στην αίθουσα καφέ του πνευματικού μας κέντρου για ένα γιορτινό τρατάρισμα και καφέ.

          Στη συνέχεια έγινε η ευλογία της βασιλόπιττας από τον π. Γερασιμάγγελο, ο οποίος απηύθυνε ευχές για το νέο έτος για υγεία, χαρά, υπομονή και ουσιαστική κριτική του εαυτού μας για όσα παραλείψαμε να κάνουμε και ουσιαστικότερο πνευματικό αγώνα.

           Ακόμη επεσήμανε τα σημερινά αδιέξοδα  του σύγχρονου ανθρώπου, τον οποίο η εποχή μας κήρυξε  ως ον χωρίς ψυχή, με αποτέλεσμα να οδεύει προς την αποξένωση και να πέφτει στα δίκτυα της φθοράς και στο πυρηνικό μηδέν..

          Το Ευαγγέλιο όμως που κηρύττει κάθε αρετή υπάρχει, και όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καινούργια ζωή, τη ζωή του Πνεύματος.

          Αυτό, λοιπόν, πνεύμα του Θεού να χαρίσει την αγάπη και την ειρήνη μέσα στην τόση σύγχυση που υπάρχει γύρω μας. Η νέα χρονιά ας γίνει η αρχή μιας καινούργιας ζωής με αγάπη και πνευματική ελευθερία από πάθη και αδυναμίες.

          Είναι σίγουρο ότι όλοι μας  νοσταλγούμε κάτι καλύτερο στη ζωή μας.

          Αυτό είναι πολύ κοντά μας. Μέσα στο Ευαγγέλιο υπάρχουν όλες οι αναζητήσεις, οι πόθοι, οι καλές προθέσεις και οι αγνές προσπάθειες που μπορούν να βρουν τη δικαίωσή τους.

          Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι μια αρχή για κάτι καλύτερο για όλους μας.

          Ευλογημένη και φωτισμένη χρονιά

          π. γ. στανιτσας






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου,καλή χρονιά!Τέτοιες εκδηλώσεις κρατούν ενωμένη την ενορία μας.Να έχουμε όλοι υγεία.