Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Η Ελλάδα στα χέρια του Θεού

 


Ο πραγματικός πόλεμος είναι ένας και μοναδικός: Πως θα εξαλείψουν από τη σκέψη, την πίστη και τη ζωή το μέγα και ασύλληπτο, την ενσάρκωση  και γέννηση του Υιού του Θεού. Αυτός που έταμε -χώρισε- την Ιστορία πριν και μετά απ’ Αυτόν. Αυτός που  έφερε την αληθινή ζωή, τη σωτηρία.

            Οι πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν συνείδηση αυτής της αλήθειας και χαίρουν και δοξολογούν τον γεννηθέντα Θεό μαζί με τους αγγέλους….

            Αυτό που χρειάζεται είναι επιστροφή στη ζώσα Ορθοδοξία, στον αγνό πατριωτικό λόγο, στις εθνικές μας ρίζες.

            Ο Άγιος Παϊσιος λέγει: «Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες και τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε. Ούτε και τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά. Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένες δυνάμεις για ώρα ανάγκης, θα είναι λίγα δύσκολα χρόνια. Μια μπόρα θα είναι».

            Και αλλού ο άγιος αναφέρει: « Μη στενοχωριέστε, η Ελλάδα δεν πρόκειται να χαθεί, διότι είναι το προπύργιο της Ορθοδοξίας. Αν ήταν στα χέρια των πολιτικών θα είχε σβήσει. Ευτυχώς είναι στα χέρια του Θεού, ο Οποίος την προστατεύει σκανδαλωδώς. Κάθε φορά που κινδυνεύει να χαθεί κάτι κάνει την τελευταία στιγμή και την σώζει. Και τώρα θα υπάρχει αναμπουμπούλα, γιατί ο διάβολος οργώνει. Αλλά μην ανησυχείτε τελικά θα σπείρει και θα θερίσει ο Χριστός. Ο καλός Θεός δεν επιτρέπει να γίνει κάτι κακό, αν μετά από αυτό δεν πρόκειται να βγει κάτι καλύτερο. Θα περάσουμε γερό τράνταγμα, αλλά θα επακολουθήσει η δόξα της Ελλάδος και η λάμψη της Ορθοδοξίας». 

            Υπομονή, λοιπόν, αγώνας, προσευχή. Ο Χριστός είναι κάθε στιγμή κοντά μας. «Εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος».

            Ζώης Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: