Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Και πάλιν το θέμα της Κυριακής αργίας


Εξ αφορμής των απαιτήσεων των δανειστών και των δεσμών, που αυτό το διάστημα διαλέγονται με την κυβέρνηση για το κλείσιμο τη αξιολόγησης, ανάμεσα στις άλλες απαιτήσεις συμπεριέλαβαν και το θέμα της Κυριακής αργίας. Δηλαδή ζητούσαν την Κυριακή να είναι ανοιχτά τα καταστήματα καταστρατηγώντας έτσι την απ’ αιώνων θεσπισμένη  Κυριακή αγία, η οποία έχει καθιερωθεί μάλιστα  από την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου, τον δ΄ μ. Χ. Αιώνα.

          Αυτό το μέτρο όπως ήταν φυσικό δημιούργησε έντονη δυσφορία στον εμπορικό κόσμο και όχι μόνο. Όλοι οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν εναντίον του απαράδεκτου αυτού νομοθετήματος, γιατί οι οικονομικοί παράγοντες που θεό έχουν το χρήμα δεν διστάζουν να τα θυσιάζουν όλα στο βωμό του δήθεν κέδρους.

          Και βέβαια πρώτη απ’ όλους  αντέδρασε η Εκκλησία για το απαράδεκτο αυτό μέτρο. Χαρακτηριστική και δικαιολογημένη είναι η έντονη και ομολογιακή καταγγελία του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΌΜΟΥ, ο οποίος ευθαρσώς κατήγγειλε το  μέτρο αυτό.

          Συγκεκριμένα αναφέρει:

          -“Αντιστεκόμαστε στην εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων,

          -στα σχέδια του διεθνούς Σιωνισμού,

          -στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

          -στην επικράτηση των ξένων μονοπωλίων,

          -στη διάλυση της οικογενειακής συνοχής και ευτυχίας.

          Ομολογούμε την πίστη μας και βεβαιώνουμε μ’ αυτόν τον τρόπο, ότι ως Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία δεν πουλάμε τα πνευματικά μας “πρωτοτόκια” αντί πινακίου φακής.

          Κανείς να μην μπει σε κατάστημα που τυχόν θα είναι ανοιχτό, κατά την Κυριακή ημέρα για να ψωνίσει.

          Διότι, όπως έλεγε και ο μεγάλος Διδάχος του Γένους ,Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, “το κέρδος της Κυριακής είναι καταραμένο”.

          Οι καταγγελίες αυτές μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους και ενώνουμε κι εμείς τις ασθενείς δυνάμεις μας στον αγώνα για την μη κατάργηση της πατροπαράδοτης Κυριακής  αργίας, και ευχόμαστε ο καθένας με τον τρόπο του να αντισταθεί σ’ αυτό το ξεθεμέλιωμα της ορθόδοξης χριστιανικής ελληνικής κοινωνίας.

          Όλοι έχουμε ευθύνη για όσα συμβαίνουν και θα  είμαστε έκθετοι στις επόμενες γενεές εάν ολιγωρήσουμε να καταθέσουμε δυναμικά  και με παρρησία την αντίθεση μας για όσα ανορθόδοξα ζούμε καθημερινά.
     πρωτ. γ. στ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Δεσπότη μας.
ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι φωνές και ακούγονται.
Ας τον μιμηθούν και άλλοι επίσκοποι

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΣΑΣ.
ΕΧΕΤΕ ΑΞΙΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΕ ΦΩΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Φωνή δυναμική αγνή από το στόμα του επισκόπου μας.
Να τον έχει ο Θεός καλα΄.
Χριστός Ανέστη αδελφοί!