Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Αμβλώσεις, πρώτη αιτία αφανισμού της φυλής μας


Λόγω σοβαρότητος του θέματος αναδημοσιεύουμε ολόκληρο το άρθρο του κ. Παν. Δημακάκου, Ομοτ. καθηγητή της Ιατρικής του Παν. Αθηνών. “Εστία” 24-4-2017.



          ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, δημιούργημα Θεού, θεσμός ιερός, παλιός όσο και ο άνθρωπος στον πλανήτη. Ο Θεός έπλασε το ανδρόγυνο, άρρεν και θήλυ “κατ’ εικόνα” με προσδοκία και το “καθ’ ομοίωσιν”. Την αφοσίωση των προγόνων μας στον οικογενειακό θεσμό μαρτυρούν ο Τρωικός πόλεμος, οι φουρτούνες του Οδυσσέα να βρεθεί πάλι στην οικογενειακή του εστία, η Σπαρτιάτισσα μάνα με την ασπίδα και την ευχή στον γιό “Ταν ή επί τας”, καθώς και η εισαγωγή της ιερολογίας του γάμου ως “κατ’ οίκον εκκλησίας”, ενός δένδρου έκτοτε αειθαλούς αγάπης και προόδου. Η ανθρώπινη ζωή αρχίζει άμα τη συλλήψει μ’ ένωση δυο κυττάρων ανδρός και γυναικός , την 18η ημέρα πάλλει η καρδιά του εμβρύου και μετά 2 1/2 μήνες αυξάνουν τα όργανα φυσιολογικά. Στους νεώτερους χρόνους, ένας κόσμος πονεμένος και με πνευματική παρακμή μείωσε τον Δείκτη Γονιμότητος της πατρίδας μας- παιδιά/γυναίκα- από 3, 7 στο 0, 9. Ο χαμηλός αυτός δείκτης απειλεί προσεχώς την ελληνική ύπαρξη, οφείλεται δε σε ποικίλους παράγοντες, σπουδαιότερος των οποίων είναι οι αμβλώσεις, ήτοι ο ψυχρός φόνος ενός ανθρώπου σ’ εμβρυακή ηλικία.

          Στην Ευρώπη, η Ελλάδα είναι  πρώτη και στον κόσμο τρίτη στις εθνοκτόνες αυτές αμβλώσεις. Κάθε χαραυγή πρωί και με του ήλιου την ανατολή, χίλια τουλάχιστον ελληνόπουλα, στοιχεία ακριβή δεν υπάρχουν, σφαγιάζονται και ακολούθως ρίπτονται στους οχετούς. Κατά την τελευταία 30ετία από της ψηφίσεως του νόμου “περί αμβλώσεων” (19986-2016), έχουν φονευθεί 10, 5-13, 5 εκατομμύρια αθώα ελληνόπουλα, ήτοι μια δεύτερη μεγαλύτερη Ελλάδα.

          Η κρίση της Ελλάδος σήμερα δεν είναι οικονομική ούτε μνημονιακή, είναι σ’ ετήσια βάση κυρίως υπαρξιακή, λόγω της Αυτογενοκτονίας των Ελλήνων. Οι γονείς υπογράφουν τον φόνο, η Θέμιδα νομοθετεί, η Βουλή ψηφίζει, ο ιατρός εκτελεί, η πατρίδα αποθνήσκει και κανείς δεν ομιλεί. Επικρατεί άκρα νεκρική σιωπή με συμμετέχοντες πολλούς στο εθνοκτόνο αυτό έγκλημα. Ευρωπαϊκή δημογραφική έρευνα από την δημογραφική έρευνα από την ακαδημία της Στοκχόλμης προβλέπει το έτος 2980 μια Ελλάδα με 2. 000.000 γερασμένους Έλληνες  και ο τύπος αναφέρεται στην παρουσία 12. 000. 000 αλλοδαπών. Κατά συνέπεια, ποια η αξία των εκδηλώσεων αυτών περί “έμφυλων ταυτοτήτων’, οι οποίες θα τραυματίσουν ανεπανόρθωτα τις ψυχές της περιορισμένης ακόμη υπάρχουσας ελληνικής μας νεολαίας;

          “Έμφυλες ταυτότητες” και ύπαρξη νέου φύλου έχουν τεράστιο πνευματικό βάθος, αλλά και ύψος ουράνιο σε μια ορθόδοξη κοινωνία με ανυπολόγιστες ανθρώπινες ευθύνες. Θέση μπορούν να πάρουν, αν και αυτοί δύνανται, φωτισμένες προσωπικότητες που έχουν σχέση, σε έρευνα και μελέτη, με το αντικείμενο αυτό. Διερωτώμεθα πόσοι πράγματι εκ των “ασθενών” αυτών, κυρίως εκείνων που έτυχαν χειρουργικής θεραπείας, οδηγούνται τελικά σε δυστυχία, κατάθλιψη και αυτοκτονία;

          Αποστολή της ιατρικής και ιδιαίτερα της χειρουργικής  είναι η θεραπεία μιας νόσου, ήτοι η αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας ενός νοσούντος οργάνου, ουδόλως η αλλαγή του φύλου ή ο ακρωτηριασμός  και η μεταμόσχευση υγιών οργάνων στο άλλο φύλο. Ποτέ δεν θα δούμε θήλυ άτομο να παράγει σπερματοζωάρια και άρρενα μ’ έμμηνη ρύσιν. Το σώμα δεν πάσχει, νοσεί η ψυχή και αυτή δεν γιατρεύεται με ακρωτηριαστικές επεμβάσεις υγιών σωματικών οργάνων, αλλά επιστημονική έρευνα και προσέγγιση θεραπευτική της ψυχολογικής νόσου, διότι τώρα θεραπεύουμε το σύμπτωμα και όχι τη νόσο, βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος!

          Έναρξη τέτοιων πράξεων προϋποθέτουν  όχι μόνον ευσυνειδησία, ύπαρξη και τήρηση αυστηρών νόμων, αντιστοίχων με ευθύνες και γι’ αυτούς που νομοθετούν, αλλά και γι’ αυτούς που τις εκτελούν, την ιατρική επιστήμη. Π. χ. Εάν ο ασθενής μετά από κάποια αόριστη μετεγχειρητική χρονική περίοδο αυτοκτονεί, θα προβλέπεται απολογία και συνέπεια σε νομοθετούντες και εκτελούντες τις πράξεις αυτές; Στην παρούσα φάση, υπουργός και μέλη της επιτροπής δεν φαίνεται να σχετίζονται με το εν λόγω γνωστικό αντικείμενο. Ίσως πανεπιστημιακοί καθηγητές τη Ιατρικής με πίστη στον Ιπποκράτειο όρκο, επίγνωση της ιατρικής αποστολής και διακονίας του ανθρώπινου πόνου, εξειδικευμένοι στις επί μέρους πτυχές του θέματος, να πρόσφεραν καλύτερες υπηρεσίες σε πολιτεία και ασθενείς.

          Τ’ ανωτέρω προϋποθέτουν, όμως, πρώτα, την παρουσία νεολαίας, ήτοι την κατάργηση των εθνοκτόνων αμβλώσεων, την αναβίωση της τεκνογονίας  με ουσιαστική στήριξη της οικογένειας και ακολούθως υπαρχούσης νεολαίας και ζωηφόρου έθνους. Να λάβουν χώρα και τέτοιες συζητήσεις για μελλοντικές αλλαγές στην παιδεία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.
Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.
Ειδικά στην Πάτρα και μετά την περίοδο του καρναβάλου γίνεται χαμός από εκτρώσεις.

Ανώνυμος είπε...

https://synodoiporia.gr/2017/05/29/%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/

Στο θέμα των εκτρώσεων τοποθετήθηκε και ο Πειραιώς Σεραφείμ σήμερα με εξαιρετική του επιστολή.