Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

1821-2021, 200 χρόνια από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Το νέο έτος που μπήκε και διανύουμε ήδη είναι ένα έτος τιμής, καθώς σε αυτό συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που οδήγησε στην εθνική μας παλιγγενεσία. Σε αυτή τη λαμπρή επέτειο ήταν εστιασμένο κια το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου  της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον ερχομό του νέου έτους.

          Το μήνυμα μας καλεί να “κλίνουμε ευλαβώς το γόνυ ενώπιον της σεπτής μνήμης των Νεομαρτύρων και των Ηρώων της πίστεως και της πατρώας  γης. Των ανδρών και γυναικών, κληρικών και λαϊκών, που δεν δείλιασαν μπροστά στο σπαθί του δημίου ή στην οθόνη του οθωμανού ιεροδικαστή και ομολόγησαν Χριστό Αναστάντα. Οι Νεομάρτυρες θυσίασαν τη ζωή τους, για να διατρανώσουν το μήνυμα στους Ορθοδόξους Έλληνες ότι δεν πρέπει να εξισλαμισθούν, δεν πρέπει να γίνουν εξωμότες, ότι μέλλον δεν υπάρχει χωρίς φως Χριστού”.

          Ασφαλώς οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας  επιβάλλουν περιορισμούς. Αλλά το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου καταλήγει: “ Για όλα εκείνα τα ιδανικά που μας έκαναν φωτοδότες αγωνιστικότητας, πολιτισμού και προκοπής, έχουμε το χρέος και την απαράμιλλη τιμή να εορτάσουμε κατά τη διάρκεια του σπουδαίου αυτού έτους τα 200 χρόνια του αναστημένου Γένους”.

          “ΖΩΗ”, Φ. 4353

Δεν υπάρχουν σχόλια: