Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Άγιος Παΐσιος: ''Οι Έλληνες βρίσκονται σε νάρκη! Η Ελλάδα έχασε τον δρόμο της''

 


Στο βιβλίο του Ιερομ. Ισαάκ με τον βίο του Αγίου Παϊσιου, διαβάζουμε την αγωνία του Αγίου για την πατρίδα αλλά και την κατάσταση που βρίσκονται οι Έλληνες.

Ο λόγος του Αγίου Παϊσίου δείχνει πιο επίκαιρος όσο ποτέ άλλωτε...

Το απόσπασμα έχει ως εξής:

Ο Γέροντας Παΐσιος στα θέματα της Πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοὶ να είναι αδιάφοροι. Πολὺ λυπόταν που έβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μην ενδιαφέρονται για την Πατρίδα.

Έλεγε: «Σε μια εποχή που ο Σατανάς οργιάζει και οι άνθρωποί του οργανώνονται, οι Έλληνες βρίσκονται σε νάρκη. Τον εαυτό του μόνο κοιτάει να βολέψη ο καθένας και τίποτε περισσότερο. Και ό,τι να τους κάνεις, όσο κι αν τους κουνήσης, με τίποτε δεν ξυπνούν».

Ο καημός του και η απορία του ήταν πως οι υπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται που ὁδηγούμαστε.

Ο ίδιος από παλαιά διέβλεπε την σημερινή κατάσταση και ανησυχούσε, αλλά δεν διέσπειρε τις ανησυχίες του στον κόσμο. Έδινε ελπίδα και αισιοδοξία.

Έλεγε: «Απὸ το κακό που επικρατεί σήμερα θὰ βγει μεγάλο καλό. Βλέπω μια ελιά. Το ένα της κλωνάρι έχει ξεραθεί, το άλλο το τρώγει η κάμπια και θα ξεραθή και αυτό. Αλλά πετιέται ένα άλλο βλαστάρι από κάτω που έχει πολύ θυμό (δύναμη) και αναπτύσσεται γρήγορα»...

Πονούσε για την πνευματική κατάπτωση των πολιτών.

Έλεγε: «Η Ελλάδα έχασε τον δρόμο της. Η αμαρτία και η ασωτία βασιλεύουν στους ανθρώπους, αλλά μας αγαπά ο Θεός και περιμένει την μετάνοιά μας».

Τέλος ο Άγιος Παϊσιος, μιλούσε αυστηρά για αυτούς που ψήφιζαν αντιχριστιανικούς νόμους…

Πηγή: Βιβλίο Ιερομονάχου Ισαάκ, Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: