Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012






«…Παιδίον εγεννήθη ημίν, υιός και εδόθη ημίν… πατήρ του μέλλοντος αιώνος»


          Η παρουσία του αθώου παιδιού δίνει χαρά και ειρήνη σε σύναξη των ανθρώπων. Όλοι στρέφονται προς αυτό, το καμαρώνουν, το παίζουν, το προκαλούν να μιλήσει και όλοι χαίρονται την αθωότητα και απλότητά του. Γι’ αυτό ο Κύριος το πρόβαλε για μίμηση της αθωότητας, ταπεινότητας και πίστεως. «Εάν μη στραφήτε  και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθετε εις την βασιλείαν των ουρανών».
          Και ο ίδιος έγινε «παιδίον», έγινε «υιός ανθρώπου» για να μας δείξει τον δρόμο της πραγματικής ειρηνικής ζωής και βιωτής. Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν την πατρίδα και τους αδελφούς μας και γενικά όλους μας  σε πολλές δυσκολίες και πολλά προβλήματα πάσης φύσεως.
          Να αντλήσουμε θάρρος και δύναμη από τη φτωχική φάτνη.
          Το παν δεν είναι οι άρχοντες του κόσμου τούτου, αλλά η εμπιστοσύνη μας στον «άρχοντα της Ειρήνης». Τώρα χρειαζόμαστε αυτοκριτική, μετάνοια, επιστροφή στον «οίκο του πατρός». Πορεία προς την Βηθλεέμ. Ο Θεός πάντα μας βοήθησε. Ποτέ δεν μας απογοήτευσε. Σαν λαός έχουμε αστείρευτες δυνάμεις, γιατί μας εμψυχώνει η ελληνορθόδοξη παράδοση μας. Και σήμερα τα νέα ελληνόπουλα μας ενθουσιάζουν με τις επιδόσεις τους σε πολλούς τομείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση του Μάριου Χατζηδήμου από τα Γιαννιτσά, ο οποίος ανεγνωρίσθη πρώτος ανάμεσα σε 1.000.000 μαθητές στην Έκθεση της παγκόσμιας ταχυδρομικής ένωσης.    Ας χαρούμε τα πιστά παιδιά μας και ας τα μιμηθούμε.

          Με ειρήνη να δεχθούμε τα Χριστούγεννα και το νέο έτος 2013

          Πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά χριστούγεννα και χρόνια πολλά άγιοι πατέρες.
Φυσικά δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους άρχοντες του τόπου αλλά μόνο στον τεχθέντα Κύριο μας.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Αναστάσιος είπε...

Χρόνια Πολλά ευλογημένα και αγιασμένα με την παρουσία του γεννηθέντος Χριστού μας στην καθημερινή μας ζωή.
Ας κατευθύνουμε τους ανικανοποίητους συλλογισμούς προς Αυτόν να θεραπεύσει τις τραυματισμένες πληγές μας, να αναζωογονήσει τις ελπίδες και τα όνειρα του χαμένου Παραδείσου και να καταξιωθούμε ν’ αντικρίσουμε το μέλλον μας ευτυχισμένο και φωτεινότερο.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια ευλογημένα να έχετε.
Καλές γιορτές.
την ευχή σας.

Ανώνυμος είπε...

Καλή και ευλογημένη χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

Καλές πνευματικές γιορτές να έχουμε.

Καλή και ευλογημένη χρονιά.

Καρποφορία στις ψυχές μας να φέρει.