Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μαζί με τους Αγίους




Άγιος Σπυρίδων, 12 Δεκεμβρίου

Η μεγάλη κατάκτηση

          «Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσιν την γην», είπε ο Χριστός στην  «επί του όρους» ομιλία. Τα λόγια αυτά βρίσκουν τέλεια εφαρμογή στο πρόσωπο του αγίου Σπυρίδωνος, του οποίου η Εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη στις 12 Δεκεμβρίου και τον οποίο στους ιερούς ύμνους ονομάζει «πράον και κληρονόμον της γης».
Όπως και σε πολλούς άλλους Αγίους έτσι και στον ΄Αγιο Σπυρίδωνα, η Εκκλησία έδωκε την προσωνυμία του θαυματουργού. Πραγματικά είναι πολλά τα θαύματα, που τέλεσε και τελεί και όταν ζούσε κι όταν εξεδήμησε ο άγιος του Θεού. Το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος, που σώζεται και φυλάγεται ολόσωμο στην Κέρκυρα, είναι και σήμερα πηγή θαυμάτων για τους πιστούς. Χωρίς όπλα και χωρίς πόλεμο, παρά μόνο με την πραότητα και την ταπεινοφροσύνη, οι Άγιοι κατάκτησαν τον κόσμο, όχι τις χώρες, αλλά τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Αυτή είναι η μεγάλη κατάκτηση. 
         
π. γ. στ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τυχεροί οι κερκυραίοι που έχουν τον Αγιο για προστάτη τους.
Μεγάλος Αγιος.

Ανώνυμος είπε...

Ο γέροντας Παϊσιος έλεγε ότι στο Ιόνιο Ο Θεός έδωσε τν Αγ.Γεράσιμο, τον Αγ.Σπυρίδωνα, τον Αγ.Διονύσιο για να μπει ένα νοητό θεολογικό τείχος ανάμεσα στους Παπικούς-αιρετικούς και την Ορθοδοξία.Να πει ότι εδώ είναι προστάτες οι Αγιοι θαυμαουργοί προστάτες της Ορθοδοξίας.
Άγιοι του Θεού πρεσβεύσατε υπέρ ημών.