Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών οι ενοριακές γυναικείες συνάξεις του Ι. Ν. Α. Βαρβάρας στην Ι. Μ. Αγ. Ελεούσας στο Βαρθολομιό Ηλείας για τον Κατανυκτικό Εσπερινό

Την παρελθούσα Κυριακή το απόγευμα, Δ΄ Νηστειών, οι ενοριακές γυναικείες συνάξεις της ενορίας μας πραγματοποίησαν προσκυνηματική  επίσκεψη στην Ι. Μ. Ελεούσας στο Βαρθολομιό Ηλείας, προκειμένου να προσκυνήσουμε το πανσέβαστο εικόνισμα της Παναγίας και να τελέσουμε τον Κατανυκτικό Εσπερινό.

          Τον Εσπερινό τέλεσε ο πρωτ. π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας, που μαζί με την πρεσβυτέρα κ. Βιβή Στανίτσα,συνόδευαν τους προσκυνητές, στο τέλος του Εσπερινού, προ του “Δι’ ευχών” μίλησε στους πιστούς ενορίτες μας για τη σημασία των “ληστών λογισμών”, παίρνοντας αφορμή από την αναφορά που κάνει το α΄ απόστιχο της Ακολουθίας  Εσπερινού.

          Στη συνέχεια ο π. Γεώργιος, υπεύθυνος του προσκυνήματος που διακονούσε στο ψαλτήρι μας μίλησε για την ιστορική πορεία της Ι. Μονής , η οποία βρίσκεται μέσα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, το οποίο συμπλήρωνε η απαστράπτουσα εικόνα  του εσωτερικού μοναστηριακού χώρου. Μια φιλοκαλική εικόνα που αναπαύει κάθε επισκέπτη – προσκυνητή.

          Στην Ι. Μονή διασώζονται πλήθος αγίων ιερών Λειψάνων πολλών αγίων της Εκκλησίας μας τα οποία προσκυνήσαμε με πολλή ευλάβεια και κατάνυξη.

          Οι Ι. Μονές δεν παραλείπουν την πατροπαράδοτη φιλοξενία προς τους επισκέπτες προσφέροντας το ξεχωριστό εκείνο μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής, όπου εκεί είχαμε την ευκαιρία να ιδωθούμε και να συνομιλήσουμε πιο κοντά και χαλαρά.

          Αλλά ήρθε και η ώρα της αναχώρησης αφού πρώτα απολαύσαμε και μια βόλτα στην όμορφή παραλία στη θέση Αρκούδι μια και ο καιρός ήταν θαυμάσιος. Πραγματικά ανανεωθήκαμε πνευματικά και ψυχικά για το συνεχίσουμε τον πνευματικό αγώνα της Μ. Σαρακοστής.

          Πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας




Δεν υπάρχουν σχόλια: