Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Οι γυναικείες Συνάξεις της Ενορίας της Αγ. Βαρβάρας στην Ι. Μονή των Αγίων Πάντων


          Την παρελθούσα Τρίτη οι γυναικείες Συνάξεις της Ενορίας μας πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ι. Μονή των Αγίων Πάντων Τριταίας Αχαΐας, προκειμένου να προσκυνήσουμε και να παρακολουθήσουμε την ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. Συνόδευαν η πρεσβυτέρα κ. Βιβή Στανίτσα, υπεύθυνη των Συνάξεων και ο πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας, εφημέριος του Ι. Ναού.

          Φθάσαμε κατά τις απογευματινές ώρες στην Ι. Μονή, όπου μας υποδέχθηκε στην πύλη ο καλοσυνάτος και πάντοτε γελαστός καθηγούμενος π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος  μετά της συνοδείας του, και πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεώς μας.

          Προσκυνήσαμε και εν συνεχεία εισήλθαμε στο καθολικό της Ι. Μονής για την Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου την οποία με την ευλογία του Γέροντα τέλεσε ο συνοδεύων π. Γερασιμάγγελος, ενώ ο ίδιος διακονούσε στο αναλόγιο.

          Το όλο κλίμα μυσταγωγικό, το οποίο επέτεινε και ο κατανυκτικός χώρος του καθολικού της Ι. Μονής.

          Μετά το “Δι’ ευχών” οι πατέρες μας δεξιώθηκαν με την ανάλογη εγκαρδιότητα και αγάπη στην παρακείμενη αίθουσα- αρχονταρίκι, όπου μας προσφέρθηκε νηστίσιμο λόγω περιόδου κέρασμα.

          Στην συνέχεια ο π. Αρτέμιος  έλαβε τον λόγο και αφού μας ευχαρίστησε για την παρουσία μας στην Ι. Μονή, μας εξιστόρησε λεπτομερώς την αξιόλογη και ενδιαφέρουσα ιστορία του Μοναστηριού, από την οποία αποκομίσαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την  ίδρυση  και την πνευματική παρουσία της στην τοπική Εκκλησία της Μητροπόλεώς μας.

          Μετά το πέρας της αφηγήσεως επισκεφθήκαμε και τη συμπαθέστατη έκθεση της Ι. Μονής, η όποια διέθετε πολλά εκκλησιαστικά και όχι μόνο προϊόντα, για να λάβουμε την ανάλογη ευλογία ανάβοντας ένα ακόμη κεράκι στο υπό ανακαίνιση  Μοναστήρι της περιοχής μας. Η Μονή είχε αρχίσει να φθίνει για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά με την παρουσία νέων μοναχών και  μάλιστα με τον δημιουργικό νέο ηγούμενο έγιναν και γίνονται αρκετά έργα. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί την Ι. Μονή και να δείξει την αγάπη του προς αυτήν.

          Μετά τις εγκάρδιες φιλοφρονήσεις και ευχαριστίες ήρθε η ώρα της επιστροφής με την καρδιά μας γεμάτη από πλούσια συναισθήματα και αυξάνοντας τη συμπάθεια και την αγάπη μας προς τις Ι. Μονές που είναι οι στυλοβάτες της Εκκλησίας μας.

          Πρωτ. Γερ. Αγγ. Σταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: