Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Μια ….έντιμη και άθεη!

 


Άνοιξε το στοματάκι της μια θεατρίνα να μας πει ότι, κουράστηκε «2023 χρόνια με το παραμύθι» της Γέννησης του Χριστού! Και λέγεται αυτή η κυρία ηθοποιός! Ηθοποιός όμως σημαίνει ποιώ ήθος. Ποιο ήθος πολιτεύεται η κυρία αυτή; Ποια ήθη καταγγέλλεται;

            Δηλώνει άθεη, και καλά κάνει. Πρόβλημα της!

            Μπορούν όμως να μας απαντήσουν αυτή και όλοι οι όμοιοί της, αφού η Θεία Γέννηση του Κυρίου είναι παραμύθι, γιατί έχουν λυσσάξει να ασχολούνται με παραμύθια; Ποιος φοβάται έναν …. «ήρωα παραμυθιού»; Άπαγε της βλασφημίας!

            Έχουν λυσσάξει όλοι οι δαίμονες της αβύσσου. Γιατί δεν μπορούν να βγάλουν από την ζωή τους τον Χριστό. Όσο κι αν πολεμούνται οι Χριστιανοί, πάντα θα υπάρχει η μαγιά. Όσο κι αν λιγοστεύουν, πάντα θα υπάρχει το «λείμμα», το μικρό   ποίμνιο. Αποϊεροποιούν  τα ιερά και τα όσια της φυλής μας. Αποποινικοποιούν αμβλώσεις, ύβρεις. Διαφημίζουν, προβάλλουν πολλές φορές, το έγκλημα, την τοξικότητα, την αμαρτία, τον σοδομισμό, τον πανσεξουαλισμό. Λανσάρουν απροκάλυπτα το κακό. Επιδιώκουν τον αφανισμό της Εκκλησίας.

            «Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν»! Η Εκκλησία μένει και θα παραμένει ασάλευτη στους αιώνες. Γιατί η Εκκλησία είναι το μυστικό σώμα του Χριστού. Και «πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής». Όσο θέλει Εκείνος, θα υπάρχει και η Εκκλησία Του. Η Εκκλησία, λέει ο ι. Χρυσόστομος «πολεμουμένη νικά, επιβουλευομένη ανασταίνεται, υβριζομένη λαμπροτέρα καθίσταται».

            Η κυρία αυτή, όμως, είπε και μια μεγάλη αλήθεια. Για να μην την αδικούμε. «Εμείς είμαστε άθεοι, αλλά έντιμοι. Εσάς  να δω που είστε οι θρήσκοι…. Πόσες φορές πήγες στην εκκλησία αυτές τις μέρες του Δωδεκαημέρου και πόσες φορές…» στα καταστήματα. Βεβαίως έχει δίκιο! Είμαστε χριστιανοί του γλυκού νερού. Δεν εμπνέουμε! Θα έπρεπε η ζωή μας να μοσχοβολά  αγιότητα. Να μας βλέπουν  από μακριά και να λένε: Να ένας χριστιανός! Να το μαρτυρεί η ζωή μας, οι πράξεις μας, τα έργα μας. Είμαστε καρικατούρες χριστιανοί, γι’ αυτό δεν εμπνέουμε. Δεν είμαστε έντιμοι, όπως ανέφερε η εν λόγω κυρία. Οι πράξεις μας δεν συμβαδίζουν  με τα λόγια μας. Είμαστε η προσωποποίηση του φαρισαϊσμού. Και οφείλουμε να αγωνιστούμε να βγάλουμε την δοκό από το μάτι μας. να καθαρίσουμε το εσωτερικό του ποτηρίου μας, που πάει να πει, να γίνουμε λόγω και έργω Χριστιανοί!

            «ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ», τ. 610

Δεν υπάρχουν σχόλια: