Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Φυματιώση του λάρυγγα



Από τη ζωή του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης



Ο π.Ιωάννης της Κροστάνδης  θεράπευε πολλούς με τη χάρι της Θ. Κοινωνίας.

Σε μια περίπτωση βαριάς ασθένειας ο καθηγητής Σιμανόφσκυ διέγνωσε φυματίωση του λάρυγγα. Πληγές κάλυψαν τον λάρυγγα του αρρώστου και η φωνή του χάθηκε. Ο καθηγητής δήλωσε ότι ο ασθενής έχει ζωή μόλις δέκα ημερών.

Οι συγγενείς έστειλαν αμέσως τηλεγράφημα στον π.Ιωάννη. Σε πέντε μέρες έφθασε.

-Γιατί δεν με ειδοποιήσατε ότι είναι τόσο βαρειά ο άρρωστος; Θα έφερνα μαζί μου τη Θ.Κοινωνία, αν το ήξερα.

Ο ασθενής ψυχορραγούσε, κοίταζε ικετευτικά τον μπάτουσκα. Εκείνος αφού βυθίστηκε για λίγο στον εαυτό του, γύρισε προς το μέρος του και τον ρώτησε:

-Πιστεύεις ότι εγώ με τη δύναμη του Θεού μπορώ να σε βοηθήσω;

Ο άρρωστος έκανε καταφατικό νεύμα με το κεφάλι. Ο π.Ιωάννης είπε να του ανοίξουν το στόμα και φύσηξε σταυροειδώς τρεις φορές. Μετά χτύπησε δυνατά με το χέρι το μικρό τραπεζάκι, πάνω στο οποίο υπήρχαν διάφορα απολυμαντικά του στόματος και υλικά καυτηριάσεων. Το τραπεζάκι αναποδογύρισε και τα μπουκαλάκια έσπασαν!

-Πετέξτε τα όλα αυτά, είπε απότομα. Σε τίποτε δεν χρειάζονται. Έλα στην Κροστάνδη να σε κοινωνήσω τα Άχραντα Μυστήρια. Θα σε περιμένω…

Το βράδυ ήρθε ο καθηγητής Σιμανόφσκυ και ο δόκτωρ Όκουνεφ, ειδικός στις λαρυγγολογικές παθήσεις. Τους πληροφόρησαν ότι την επομένη θα ξεκινούσαν για την Κροστάνδη. Ο Σιμανόφσκυ δήλωσε ότι ο άρρωστος θα πεθάνει στο δρόμο. Εκείνος όμως είχε εμπιστοσύνη στον μπάτουσκα και πήγε να τον συναντήσει.

Έμεινε δύο μέρες στην Κροστάνδη και κοινώνησε από τα χέρια του. Όταν επέστρεψε στο σπίτι, ο καθηγητής δοκίμασε έκπληξη: όλες οι πληγές είχαν κλείσει και μόνο η φωνή παρέμενε αδύνατη. Ο Σιμανόφσκυ ενώπιον όλων ομολόγησε:

-Αυτό είναι κάτι το πρωτοφανές! Είναι ένα ολοφάνερο θαύμα!

Ο ετοιμοθάνατος έζησε ακόμη εικοσιπέντε χρόνια.

Από το βιβλίο Χαρίσματα και χαρισματούχοι, τόμος Α΄, Ιερά Μονή Παρακλήτου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: