Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού Δημήτριος....

 


Μόλις πριν λίγες ημέρες μάθαμε το θαύμα του Αγίου Δημητρίου, για να ακριβολογούμε ένα από τα θαύματά του.

Το αφηγείται η γιατρός που το έζησε -ανήμερα του Αγίου Δημητρίου- η οποία προφανέστατα είναι άνθρωπος πιστός με αποτέλεσμα να "διασωθεί" το υπέρλογο γεγονός ως θαύμα (που όντως είναι) και να μην το ....φάει το σκότος της στείρας και άπιστης "επιστημοσύνης".

Αφηγείται λοιπόν η γιατρός: " Σήμερα το πρωί, στην εφημερία μου στο Ιπποκράτειο, ήρθε να γεννήσει μία επίτοκος η οποία είχε πολλές επιπλοκές κατά τη διάρκεια της κύησης και έτσι θα έμπαινε για καισαρική τομή. Μέχρι πριν ξεκινήσει το χειρουργείο όλα κυλούσαν ομαλά  και στον υπέρηχο άκουγα την καρδούλα του εμβρύου.

Ξεκινάει το χειρουργείο, βγαίνει το μωράκι και διαπιστώνουμε ότι δεν έχει σφυγμό. Είναι νεκρό. Το βάζουμε στην ανάνηψη και ξεκινούμε κάρπα, μαζί με χορήγηση οξυγόνου ώστε να πετύχουμε ανάταξη. Περνάμε δέκα λεπτά χωρίς κάποιο σημάδι ζωής και οι αναισθησιολόγοι διασωληνώνουν. Προσπαθούμε να ανατάξουμε για άλλα δέκα λεπτά  αλλά φαίνεται να μην έχει καμία ελπίδα. Στα 25 λεπτά σταματάμε καθώς φαινόταν πλέον μάταιο.

Αποφασίζουμε να το αεροβαπτίσουμε, επικαλούμενοι την βοήθεια του Αγίου. Και με το που λέμε "βαπτίζεται ο δούλος του Θεού Δημήτριος, εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος" το μωράκι παίρνει μια βαθειά ανάσα και αρχίζει να κλαίει! Ενώ ήταν νεκρό για 25 ολόκληρα λεπτά.....

Οι μισοί κλαίγαμε και οι άλλοι μισοί κοιτάζονταν μεταξύ τους σαστισμένοι. Ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που βίωσα και νιώθω τόσο μικρή, μπροστά σ' αυτό το μεγαλείο...Εύχομαι ο Άγιος να σκεπάζει τις ζωές όλων σας. Δόξα τω Θεώ!"

Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού Δημήτριος.... | τί και πώς (anazhthseis-elena.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: