Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ

 


Για όσους Σε αρνούνται

Κύριε, δέομαι για τους εχθρούς Σου. Γι’ αυτούς που Σε αρνούνται. Σε αρνούνται κι όμως Σε πολεμούν. Τι παραλογισμός, Θεέ  μου να μάχονται εναντίον Ενός που φωνάζουν πως δεν υπάρχει!Δεν θα μιλούσαν με τόση λύσσα, με τόσο πάθος εναντίον Σου, αν στο βάθος δεν πίστευαν, ότι υπάρχεις.

Συνδαύλισε, Θεέ μου, στην ψυχή τους τη φωτιά της πίστης, που παλεύουν να τη σκεπάσουν η να την σβήσουν.

Μεταμόρφωσέ τους σε λάτρεις Σου, από αρνητές σε προσκυνητές Σου. Η αντίσταση τους ας γίνει κι’ αφοσίωση σε Σένα.

Κύριε, Συ γνωρίζεις από τους εχθρούς Σου να στρατολογείς τους καλύτερους Αποστόλους Σου. Επανέλαβε κάτι τέτοιο και στις μέρες μας, στον τόπο μας και στον κόσμο Σου.

Αιώνιε και Παντοκράτωρ, Σε ικετεύω και για τους άλλους που δεν Σε πιστεύουν, χωρίς όμως και να Σε πολεμούν.

Σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους, όταν γίνεται λόγος για Σένα.

Λένε, πως δεν υπάρχεις. Προσθέτουν, ότι τους είναι αδιάφορο εάν υπάρχεις. Ισχυρίζονται, ότι η παρουσία Σου είναι κάτι εντελώς ξένο προ τη ζωή τους, κάτι ουδέτερο, χωρίς σημασία.

Ω, Κύριε, «επίφανον το πρόσωπό Σου» και σ’ αυτούς.

Η διακριτική και γεμάτη σεβασμό για την ελευθερία μας σιωπή Σου, ας διακόπτεται πότε-πότε. Η συνεχής στοργική, αόρατη παρέμβαση Σου, ας γίνεται μερικές φορές αισθητή και για μάτια που δεν σε έχουν δει ακόμη.

Πλημμύρισέ τους, Θεέ μου, με την αίσθηση, ότι υπάρχεις. Διαπότισέ τους με την πίστη, ότι είσαι «ο Θεός ο Παντοκράτωρ, ο ην και ο ων και ο ερχόμενος». Και, ότι αν έλειπε από τον κόσμο η ενεργητική αγάπη Σου και η άγια βούλησή Σου και η σοφή Σου δύναμη, τότε, τα πάντα θα κυλούσαν προς την αυτοδιάλυση και την εκμηδένιση.

Θεέ μου, κάνε τα γόνατα να λυγίσουν και τις καρδιές να υψωθούν σε Σένα. Τις καρδιές αυτών που Σε πολεμούν,  ή σε αρνούνται, αυτών που λένε, ότι Σε αγνοούν.

Σύνθεσε από τα στόματά τους τον καλύτερο ύμνο προς δόξαν Σου, Αιώνιε, Άγιε Θεέ.

          ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: