Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Η Ελλάδα πεθαίνει;

 


«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά» τραγουδούσαν τις ημέρες του Οκτωβρίου πάλαι ποτέ οι Έλληνες. Κάποτε οι Έλληνες γεννούσαν παιδιά. Ήταν στην πλειονότητά τους πολύτεκνοι.

          Τώρα; Η είδηση είναι αποκαρδιωτική. «76 Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία έκλεισαν το σχολικό έτος 2023-2024 μόνο στη Μακεδονία, λόγω υπογεννητικότητας»!! Αιμορραγεί η Ελλάδα! Σβήνει η πατρίδα μας! Ο ρυθμός αναπαραγωγής στη χώρα μας είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη και  από τους πιο χαμηλούς παγκοσμίως.

          Από τη  μια η εγκατάλειψη και η απαξίωση από  το κράτος, από  την άλλη η οικονομική κρίση, η προβολή άλλων μοντέλων ζωής, που ενισχύουν τον ατομισμό, τον ηδονισμό και την κραιπάλη, έχουν καταντήσει διάτρητο τον θεσμό της οικογενείας.

          Βγάλαμε τον Θεό από την ζωή μας και στη θέση Του βάλαμε το αρρωστημένο «εγώ» μας.     Το υπαρξιακό κενό  όμως που δημιουργήσαμε, πέρα από τον μελλοντικό αφανισμό μας ως Έθνος, μας οδηγεί σε απελπιστικές άμεσες «λύσεις». Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Αναλογιστήκαμε ποτέ γιατί; Προβληματιστήκαμε γιατί ένα παιδί μόλις 14 ετών έβαλε τέλος στην παιδική ζωή;  Ανησυχήσαμε; Στραγγαλίσαμε τον Θεό μέσα μας, ξεθωριάσαμε τον άγραφο νόμο Του και «απολαμβάνουμε» τους καρπούς της αποστασίας μας.

          Αν δεν επιστρέψουμε στον δρόμο του Χριστού και στην Εκκλησία Του, είμαστε κυριολεκτικά καταδικασμένοι σε θάνατο. Και δεν έχει τόσο σημασία ο βιολογικός θάνατος, όσο ο πνευματικός, που οδηγεί στην απώλεια της ψυχής μας. Στο χέρι μας είναι ν’ αλλάξουμε την κατάσταση. Να πάμε κόντρα στο βοθροσύστημα που προσπαθεί να μας επιβάλλει νέες μόδες και να επιστρέψουμε και  να εγκολπωθούμε τα δικά μας, αιώνια Ελληνορθόδοξα ήθη και έθιμα.

          «ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ»,τ. 607

Δεν υπάρχουν σχόλια: