Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2012

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΔΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ
            Κάθε φορά που ανατέλλει μια νέα χρονιά, συνειδητοποιούμε καλύτερα αυτό το αέναο κύλισμα του χρόνου. Το ακολουθούμε κυριολεκτικά λαχανιάζοντας. Θα θέλαμε να κατακτήσουμε το χρόνο, να τον κρατήσουμε για πάν τα δικό μας, να τον ζήσουμε μόνιμα. Γι’ αυτό και αυτές τις ημέρες ξεσπάμε σε ευχές όπως « χρόνια πολλά», που ουσιαστικά είναι μια τραγική ειρωνεία. Το πέρασμα του χρόνου δεν μας προσθέτει, αλλά μας αφαιρεί χρόνο ζωής. Μπορεί ,όμως να μας αφαιρεί επίγεια ζωή, αλλά μας πλησιάζει προς την ατέρμονα αιωνιότητα. Εκεί που δεν υπάρχει ροή χρόνου, αλλά αυτό είναι σταματημένο.
            Μπορεί βέβαια η επίγεια ζωή να έχει ορισμένη διάρκεια, όμως η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ορισμένη διάρκεια, επεκτείνεται στην αιωνιότητα.
            Από τον τρόπο ζωής μας εξαρτάται η μορφή της ζωής μας στην αιωνιότητα. Με την εδώ ζωή μας κτίζουμε το ανάκτορο του μέλλοντα αιώνα. Στάδιο δοκιμασίας λοιπόν η παρούσα ζωή. Γι’ αυτό και ευκαιρία πνευματικής αφύπνισης. Ευκαιρίας έρευνας του τρόπου της ζωής μας. Η συνέχεια της ζωής με ξέφρενο τρόπο είναι έγκλημα εναντίον της ίδιας της ζωής. Μόνο η τροχοδρόμηση της ζωής με οδηγό τον Ιησού Χριστό  είναι η μόνη αδιέξοδος από το σημερινό πνευματικό αδιέξοδο. Ο Θεός προστάζει: « έγειρε ο καθεύδων και ανάστα εκ των νεκρών και επιφαύσει σοι ο Χριστός».
            Καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι του Νέου Έτους ευχόμαστε σ’ όλους τους φίλους επισκέπτες του ιστιλογίου μας και σε όλους τους αδελφούς μας σωστή αξιοποίηση του χρόνου που μας έχει παραχωρήσει ο Θεός, πλούσιο φωτισμό και ευλογία για κατάκτηση της επίγειας και ουράνιας ζωής.
Καλή και ευλογημένη χρονιά.
πρ. γερ. σταν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή και ευλογημένη χρονιά πατέρες. Είθε η νέα χρονιά να ευλογήσει περισσότερο τα έργα σας. Όλα για την αγάπη του Χριστού μας. Στις δύσκολες αυτές καταστάσεις που βιώνουμε, η εκκλησία είναι αυτή που πρέπει να παίξει επιτέλους το ρόλο της. Της παραμυθίας, της έμπρακτης αγάπης και την προσφορά της αληθινής σωτηρίας στον κόσμο. Να δώσει το όραμα που τόσο λείπει από τη σημερινή εποχή μας. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!

Αναστάσιος είπε...

Χρόνια Πολλά!

Καλή κι ευλογημένη χρονιά το 2012!