Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ για την προφυλάκιση του Ηγούμενου Εφραίμ


«Η απόφαση να προφυλακισθή ο Ηγούμενος Εφραίμ εξέπληξε, αλλά κυρίως ελύπησε τον ευσεβή Λαό μας.
Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι πλήττεται το κύρος του Μοναχισμού και της Εκκλησίας με ένα τρόπο που προκαλεί την κοινή λογική και το θρησκευτικό συναίσθημα, μάλιστα αυτές τις άγιες ημέρες που εορτάζουμε την Σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού.
Δικαίως ο καθείς διερωτάται. Ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι το πρόβλημα για την Ελλάδα σήμερα; Αυτός είναι ο επικίνδυνος για την δημόσια τάξη και ασφάλεια;
Πόσοι επικίνδυνοι κακοποιοί και εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα;
Πόσοι αίτιοι πολλών δεινών για την Πατρίδα μας και την κοινωνία μας μένουν ατιμώρητοι; Τι πρέπει να υποθέσουμε, λοιπόν, μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση;
Δυστυχώς για όσους από την αρχή εμηχανεύθησαν και ετεχνούργησαν το όλο ζήτημα σχετικά με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και ευτυχώς για τον Εφραίμ, η εν λόγω απόφαση δικαιώνει όλους εκείνους οι οποίοι από την αρχή εξέφρασαν επιφυλάξεις για την εν λόγω υπόθεση και επίστευσαν στην αθωότητα του Ηγουμένου.
Ο Ηγούμενος με τον σταυρό του αυτό, θα καταστή δυνατότερος ψυχικά και θα λάμψη περισσότερο πνευματικά.
Μετά τον Γολγοθά και την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη αψυχολόγητα και γι’ αυτό πρέπει να ανακληθή. Πιστεύομε ότι η Δικαιοσύνη θα αρθή στο ύψος των περιστάσεων».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

είδησης, ελάχιστοι Αρχιερείς (ΑΙΣΧΟΣ "ΑΓΙΟΙ"!), ακόμα πιο ελάχιστοι πολιτικοί και βέβαια, χιλιάδες απλών πιστών, πήραν σαφή θέση υπέρ του Γέροντα Εφραίμ, καταδιωκώμενου από τα εγχώρια τσιράκια των αμερικανοεβραίων και λυσσασμένων χριστιανομάχων γραικύλων!

Εμείς αναρωτιόμαστε: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν οφείλει να πάρει άμεσα θέση για το θέμα;

Υπενθυμίζουμε, πως το Άγιον Όρος ανήκει στην δικαιοδοσία του: Επομένως, η συντονισμένη επίθεση των σιωνιστικών κέντρων εναντίον του, είναι επίθεση και εναντίον του Πατριαρχείου και ολόκληρης της Ορθοδοξίας!

Τι περιμένει λοιπόν; Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι η θέση του είναι λεπτή, αλλά με τη σιωπή του χαίρονται οι πληρωμένοι εχθροί της Εκκλησίας!

Ελπίζουμε να αφουγκραστεί τον πιστό λαό, που ήδη βράζει με την απροκάλυπτη επίθεση του αντίχριστου παρακράτους Χριστουγεννιάτικα, στην καρδιά της Ορθοδοξίας!