Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ




ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ  2011
ΑΤΕΙ 27-11-2011

            Όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της επιτροπής των Πρωτοκλητείων και βρέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στο αμφιθέατρο ΑΤΕΙ Πατρών που πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ασφαλώς θα ένοιωσαν ενθουσιασμό, χαρά και αισιοδοξία για την πολυπληθή  και όμορφη παρουσία των νέων μας εκτελώντας τα νεανικά  προγράμματα των Ενοριών τους.

            Τα παιδιά δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους παρουσίασαν εκδηλώσεις απείρου καλλιτεχνικού κάλλους καλύπτοντας παραδοσιακές χορευτικές επιδόσεις από πολλά διαμερίσματα  της πατρίδας μας.
            Τι να πούμε για τις αγγελικές φωνές των χορωδιών που με αριστοτεχνικό τρόπο εξύμνησαν το μεγαλείο της πατρίδας και της πίστης! Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η χορωδιακή παρουσία της Χ. Φ. Δ . τόσο για την επιλογή των υπέροχων ασμάτων όσο και για την άριστη μουσική εκτέλεση υπό τη διεύθυνση της δ. Ρεγγίνας Αραβαντινού. Ομολογουμένως κατά γενική παραδοχή η εμφάνιση της  έδωσε το στίγμα της ποιότητας στην όλη εκδήλωση.
            Γι’ αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους υπευθύνους   των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων που προετοίμασαν το πρόγραμμα αυτό, διότι συν τοις άλλοις μαρτυρεί τη ζωντανή ενοριακή και εκκλησιαστική μαρτυρία τους μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, όταν οι σημερινοί νέοι ακολουθούν αλλότριους δρόμους αδιεξόδων και κενού.
            Και βέβαια την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο οποίος με πολλή συγκίνηση και ενθουσιασμό και με θερμά πατρικά λόγια έδωσε συγχαρητήρια στους νέους μας για την όμορφη και φωτεινή παρουσία τους και για τη θερμή  αγάπη τους για το Χριστό και την Εκκλησία. Οι νέοι μας είστε η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνίας μας, είπε.
            Ήταν πράγματι συγκινητική η στιγμή που βρέθηκε ο Επίσκοπος επί της σκηνής ως καλός ποιμένας ανάμεσα στο μικρό και το μεγάλο ποίμνιο του δίνοντας την πατρική ευλογία του  και την αγάπη του προς όλους.
            Ομολογουμένως κάθε χρόνο οι Πρωτοκλήτειες εκδηλώσεις  είναι πιο ολοκληρωμένες, ουσιαστικές και πρωτότυπες. Συγκινούν όλο και περισσότερους πιστούς  και στο χορό των εκδηλώσεων συμμετέχουν πολλά ενοριακά νεανικά τμήματα τιμώντας τον θεσμό  και δίνοντας ένα ιδιαίτερο τόνο στο όλο πνεύμα των Πρωτοκλητείων.
            Συγχαρητήρια σε όλους και η ευλογία του Πρωτοκλήτου Αγίου  Ανδρέα  ν’ ανοίγει δρόμο θεογνωσίας και σωτηρίας.
           
            π. γ. στ.
             
Ευχαριστούμε τον Γ.Π. για τις φωτογραφίες. Περισσότερες στην "ΑΓΚΥΡΑ" 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή και ευλογημένη προσπάθεια.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της υπέροχης εορτής και φυσικά στον επίσκοπό μας.

Την ευχή του να έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική εορτή.

Το χάρηκα πάρα πολύ παιδιά...

Ήταν υπέροχα!